2024. május 4. - Mónika, Flórián

Gusztos levele Navracsicsnak

Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese a mai napon az alábbi nyílt levelet juttatta el Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője részére. A levelet tájékoztatásul elküldte Szili Katalinnak, az Országgyűlés elnökének is, és egyúttal kezdeményezt
2008. április 8. kedd 17:57 - Hírextra
Tisztelt Frakcióvezető úr!

Megdöbbenve értesültünk arról, hogy ma Lezsák Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Parlament alelnöke közös intézményt avat a Magyar Gárdát alapító Jobbikkal. Olyan szélsőjobboldali erőszakszervezetet legitimál parlamenti alelnöki mandátumával, mely csoportosulás a nyílt, faji alapú erőszakot bátorítja, szavakkal és tettekkel is egy neonáci útra igyekszik terelni a magyar politikát. A Fidesz frakció által jelölt alelnök ma azokat emeli fel, azokat igazolja, akik semmi kivetnivalót nem találnak egy üzlet felgyújtásában, ha az ott dolgozókat zsidónak vélik.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy tegnap a Fidesz egy másik politikusa, Szabó György egy nagyszerű emberi tulajdonság, a szélsőségekkel szembeni becsületes, elvhű kiállás példáját mutatta fel mellébeszélő, szélsőségesekkel összefekvő pártjának. Akkor volt bátorsága kiállni a bőrfejű horda ellen, mikor pártja nem hajlandó még egy közgyűlési állásfoglalásban sem elhatárolódni a Magyar Gárdától, nem hajlandó lemondani a Jobbikkal közös önkormányzati hatalom egy részéről sem.

Tisztelt Frakcióvezető úr!

Miközben magam elképzelhetetlennek tartom, hogy személy szerint Ön egyetértsen Lezsák Sándor akcióját, sajnálattal veszem tudomásul, hogy a Fidesz már megint a szélsőségeseknek játszik – főleg, mióta Szabó György példájából tudjuk, lehetne ez másképp is. Lezsák Sándor a Fidesz frakció által delegált parlamenti alelnökként átlépett egy olyan határvonalat, amelyet a magyar Országgyűlés egyik vezető tisztségviselőjeként megközelítenie sem lett volna szabad. Illőnek tartanám, hogy a Fidesz frakcióvezetőjeként haladéktalanul kezdeményezze a szélsőjobboldali erőszakszervezettel kokettáló alelnök visszahívását, új fideszes alelnök jelölését.

Budapest, 2008. április 8.

Üdvözlettel:

Gusztos Péter
Az SZDSZ frakcióvezető-helyettese
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását