2024. március 29. - Auguszta

Kiemelték a II. világháborús amerikai bombázó roncsait

Szigetszentmiklóson kiemelik a földből szombaton 13 órától annak az amerikai bombázó repülőgép motorjának a roncsait, amelyre három éve bukkant szántóföldjén egy gazdálkodó. Március 27-én, csütörtökön a HM 86. Szolnoki Helikopter Bázis és a Magyar Roncsku
2008. április 4. péntek 20:57 - Hírextra
A motor a hátsó részén fekszik, ezért biztos, hogy nem a mostani helyére zuhant, valószínű, hogy egy bombatölcsér volt ezen a helyen, ezért odavontatták a motort és betemették.

Magó Károly, a szolnoki bázis munkatársa elmondta az MTI-nek, hogy az egykori csendőrségi jelentés szerint 1944. április 13-án a Dunai Repülőgépgyárat támadta az amerikai 15. Légi Hadsereg Bombázó Ezrede, amikor egy négymotoros gépet találat ért, egyik üzemanyagtartálya kigyulladt.

A veszteségi jelentés azt írta, hogy a gép tett egy éles, 180 fokos balfordulót és nekiütközött egy másik gépnek. A cél körzetében pörögve zuhant le az ütközés után. Talán ennek a gépnek a darabja került elő - mondta Magó Károly hozzátéve, hogy igen jelentős leletről van szó, mert ennél teljesebb amerikai repülőgépmotort még nem találtak Magyarországon.

Piróth Sándor három éve földjének szántásakor azt tapasztalta, hogy egy helyen az eke mindig megakad, ezért fölásta a területet, és mikor kiderült, hogy egy repülőgép motorjáról van szó, értesítette a Szolnoki Repülő Múzeumot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását