2024. április 19. - Emma

Hová vezet a technikai fejlődés?

A nagy hazai tévék - hírfőnökeik szerint - felkészültek a rendkívüli eseményekre, ugyanakkor nem az a kérdés, hogy hatalmas változásokat hoz-e a médiában a technikai fejlődés, hanem az: mindez hová vezet. Ebben viszont nem értettek egyet a Kamera Hungária
2008. április 4. péntek 21:02 - Hírextra

A különösebb csinnadratta nélkül megnyitott háromnapos, veszprémi rendezvényen Heltai Péter producer arról beszélt, hírműsorfőnökként régen felismerte, hogy a stáb tagjai évek alatt óhatatlanul belefásulnak, beleunnak a mindennapi rutinba; Bárdos András (TV2) addig ment el, hogy a nyomtatott sajtó és a televízió "évei meg vannak számlálva", mivel sokkal hatékonyabb, frissebb a "perci média".

Ahogy Kert Attila (MTV) fogalmazott, "a breaking news tud egy kis vért pumpálni a fejekbe", "nyúlunk a stúdióba a kottáért, és mindenki teszi a dolgát"; a köznapi emberektől is özönlő felvételek miatt már csak az a kérdés, mikor tartanak annyira hitelesnek és fontosnak egy történetet, hogy annak kedvéért megszakítsák az adásfolyamot.

Szerinte a jó nevű médiumok hírműsorainak abban lesz a jövőben szerepe, hogy az információáradatból kiválogassák a polgárok számára, mi fontos és mi hiteles, eligazítva őket az adatáradatban.

Kurucz Péter (ATV) ugyanakkor úgy írta le a mai helyzetet: ma már a "megfelelési gyakorlat" az úr, és nem az a kérdés, hogy tudósítanak-e a rendkívüli eseményekről, hanem hogy jól vagy rosszul tálalják nézőiknek a sztorit, ahogy arról is evidenciaként beszélt, hogy a két nagy kereskedelmi tévé este fél hetes híradója "mindent visz", bármit indít is velük szemben a konkurencia.

Szikszai Péter (HírTV) ezzel szemben arról beszélt: ma már jószerével nem is számít oknyomozó anyagnak, amihez nem társul hang és kép.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását