2024. május 3. - Tímea, Irma

Üléseznek a szocialisták munkacsoportjai

Elsősorban a városban hosszú évek óta folyó romaképzésekkel és tapasztalataival ismerkednek meg Nagykanizsán az MSZP szakpolitikusai, akik az antiszemitizmus elleni küzdelemről is szót ejtenek - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a házigazda Teleki László
2008. április 3. csütörtök 13:26 - Hírextra
A korábbi romaügyi államtitkár elmondta: a csütörtökön délelőtt kezdődött egész napos ülésen részt vesz a párt parlamenti oktatási és kulturális munkacsoportja, valamint az esélyegyenlőségi-foglalkoztatási és civil ügyek munkacsoportja. A képviselők mellett Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára, valamint Mesterházy Attila és a szintén nagykanizsai Göndör István frakcióvezető-helyettesek is részt vesznek a találkozón.

Teleki László azt mondta: az erős antiszemitizmus és fajgyűlölet rövid és hosszú távú kezeléséről is tárgyalnak. Meggyőződése, hogy e jelenség ellen elsősorban az oktatáson keresztül lehet fellépni, ez az elsődleges eszköz arra, hogy a roma értelmiség is megjelenjen és teret kapjon.

A Nagykanizsai Cigány Kisebbségi Önkormányzatot is vezető roma politikus a képviselőknek a nap folyamán bemutatja az alapfokú oktatástól a felsőfokú képzésig tartó, Nagykanizsán már megvalósított oktatási-képzési formákat és ezek tapasztalatait. Teleki László kiemelte, hogy a hátrányos helyzetűek számára már több mint tíz éve működő hétvégi kollégium az alapfokú, a munkaügyi központokkal közösen szervezett OKJ-s képzések a középfokú, a Pécsi Tudományegyetemmel ebben a tanévben elindított felnőttképzési programjuk pedig a felsőfokú oktatásban nyújt kitörési lehetőségeket Zalában a cigányság számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását