2024. április 19. - Emma

Visszaélesített Kalasnyikovval lőttek a Teve utcára

Horváczy Emese cáfolta azokat a feltételezéseket, amelyek szerint azért nem minősítik az esetet terrortámadásnak, mert a rendőrpalota amúgy teljes körű biztosítása nem terjed ki terrorcselekményre.
2007. február 16. péntek 09:52 - Hírextra
Egyszer már hatástalanított, majd utóbb visszaélesített Kalasnyikov gépfegyverrel lőhettek kedd hajnalban a Teve utcai rendőrségi székházra - tudta meg a Magyar Hírlap. A feltételezések szerint a géppisztoly az elmúlt hónapokban kerülhetett új tulajdonosához. A szakértők jövő hét elejére végeznek a helyszínen hátrahagyott lőszerhüvelyek vizsgálatával.

Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szóvivője a Népszabadságnak elmondta: eddig 30 értékelhető bejelentést kaptak az esettel kapcsolatban.A környéken elhelyezett kamerák felvételei nem segítik érdemben a nyomozást. Továbbra is keresik annak a fekete Volkswagen Golfnak az utasait, amely éppen a keddi támadás közben haladt el a rendőrségi székház előtt. Az ügyben a rendőrség lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés és rongálás gyanújával nyomoz. Horváczy cáfolta azokat a feltételezéseket, amelyek szerint azért nem minősítik az esetet terrortámadásnak, mert a rendőrpalota amúgy teljes körű biztosítása nem terjed ki terrorcselekményre.

A kedden éjjel leadott 15 lövés mintegy 15 millió forintos kárt okozott az épületet burkoló üvegtáblákban és az irodákban. A rendőrség 5 millió forintos díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. Horváczy közölte: a nyomozás eddigi adataiból nem lehet arra következtetni, hogy a tettes vagy tettesek célja a rendőrség működésének megzavarása, illetve "valamilyen cél érdekében történő befolyásolása" lett volna.

A Köztársasági Őrezred parancsnoka szerint üzenetként kell értelmezni a Teve utcai székházra leadott sorozatot: az elkövető vagy elkövetők bemutatták, hogy rendelkeznek fegyverrel, képesek és készek használni azt, és hogy nem tisztelik az állami alapintézményeket.

A Népszava beszámol arról is, hogy a kuruc.info radikális honlap is kitűzött 5 millió forintos nyomravezetői díjat, mégpedig annak a rendőrnek a felkutatására, akinek gumilövedéke október 23-án fél szemére megvakított egy fiatalembert. "Ez a fontos, nem a Teve utca ablakai. Rendőrök, ha akad még egyáltalán tisztességes ember köztetek, itt a lehetőség a bizonyításra" - áll a portál közleményében.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását