2024. július 18. - Frigyes

Huszonkét dal a Dream Theatertől

Első válogatáslemezével jelentkezett a napokban az amerikai Dream Theater együttes. A 20 éve fennálló, rendkívül színvonalas rockcsapat kétlemezes, 22-számos albummal kedveskedett rajongóinak és ünnepelte önmagát.
2008. április 3. csütörtök 14:25 - Hírextra
A nem túlzottan titokzatos című album, a Their Greatest Hit (...And 21 Other Pretty Cool Tracks) a Magyarországon is jól ismert banda első válogatáslemeze. A kiadvány több mint kétórányi anyagot tartalmaz.

Nem a teljes életműből válogattak a zenészek: az 1991-2005 között megjelent progresszív rockos korszakuk számait gyűjtötték össze és hozzá csapták több ritka felvételüket, valamint egyes kislemezeik B oldalának néhány dalát. Három dalt - a Pull Me Undert, a Take The Time-ot és az Another Day-t újramixelt változatban kaphatják meg a rajongók. Az újrakeverést Kevin Shirley, a zenekar régi barátja és hangmérnöke végezte el.

A dupla album The Dark Side című lemezén a kemény, a The Light Side című második korongon a melodikus hangzás dominál

A lemez megjelenéséhez turnét ígér a zenekar menedzsmentje, de a Dream Theater tulajdonképpen tavaly nyár óta folyamatosan úton van: a Systematic Chaos című legutóbbi sorlemez anyagával turnézik. A Systematic Chaos jól sikerült lemez volt, a Billboard 200-as albumlistáján a 19. helyezésig jutott.

A James LaBrie (éneks), John Myung (basszusgitár), John Petrucci (gitár, ének), Mike Portnoy (dob és ének) valamint Jordan Rudess (billentyűsök) alkotta együttes tíz évvel ezelőtt járt először Magyarországon, legutóbb tavaly léptek fel Budapesten.

A magát a progresszív metál stílushoz soroló Dream Theater jazzt és klasszikus zenét is "felhasznál".
A nem kifejezetten slágerzenét játszó zenekar lemezeiből sok millió fogyott. Score című DVD-jük listát vezetett. A Dream Theater fennállása óta hét világkörüli turnét bonyolított.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását