2024. április 25. - Márk

Testközelben a rák

Kívülről jól ismerjük testünket, most kerüljünk beljebb és ismerjük meg belülről is szerveinket.Egyedülálló kiállítás nyílik a Lurdy Házban április 10-én, a Nemzeti Rákellenes Napon. A három héten át ingyenesen látogatható különleges tárlat soha nem látot
2008. április 3. csütörtök 14:29 - Hírextra
A kiállítás olyan szervekre fordít kiemelt figyelmet, melyek rákos megbetegedése hazánban is a leggyakoribb halálozási okok közé tartozik.

A Magyar Rákellenes Liga szervezésében megrendezésre kerülő kiállítás tartalmi összeállításánál fontos szempont volt, hogy az emberi test egészséges szervei mellett a beteg, rákos elváltozások is láthatóak legyenek. A látogatók megismerhetik a legsúlyosabb daganatos megbetegedéseket, a kialakulásukhoz vezető főbb kockázati tényezőket, a korai felismerés lehetőségeit és persze a különböző új kezelési módokat is.

A kiállításon a test különböző részeinek betegségeivel foglalkozó termekbe vezető folyosókon közvetlenül is megtapasztalható egy-egy szervünk belső felépítése, működésének hangja. Megismerkedhetünk a tüdő , a vese, a vastagbél, az emlő és a nyirokrendszer felépítésével, daganatos megbetegedéseivel.

A Magyar Onkológusok Társasága, az Országos Onkológiai Intézet, a Semmelweis Egyetem I. számú Pathológiai Intézete és a Roche Magyarország támogatásával nyíló kiállítás fontos célkitűzése, hogy pontos ismereteket, felvilágosítást nyújtson olyan kérdésekben, melyekről sok helyen hallhatunk, olvashatunk, mégis számos tévhit él bennünk.

A kiállítás betekintést enged az orvostudomány robbanásszerű fejlődésébe is, emellett fontos üzenete, hogy a megfelelő tájékoztatás és tájékozottság mellett igenis megelőzhetjük a betegségeket, mert elsősorban mi vagyunk felelősek saját egészségünkért.

A Magyar Rákellenes Liga által évek óta megrendezésre kerülő Nemzeti Rákellenes Napon nyíló kiállítás olyan komplex és érdekes tárlat, mely a fiataltól az idősebb korosztályig mindenki számára újdonságokkal, érdekességekkel szolgál és maradandó ismeretanyagot nyújt az emberi testről. A kiállítás bemutatja, hogy a rákkal együtt lehet élni - az egészséges életmód, a rendszeres szűrés, a pontos, gyors diagnózis és az új célzott terápiák segítségével.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását