2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Környezetvédelmi dráma

Különleges kommunikációs eszközt "vetett be" a tizenévesek környezeti szemléletformálására az Öko-Pannon Kht.: környezetvédelmi drámajátékot mutat be 14-17 éves fiataloknak.
2008. április 1. kedd 18:39 - Hírextra
Az előadások a budapesti tesztbemutatók után vidéken láthatók. Hétfőn és kedden Keszthelyen nézhették meg a fiatalok a Mi van? című darabot a drámapedagógusokból álló Kacskaringók virtustársulat közreműködésében.

A színházi játék főszereplője egy, a környezeti problémákra érzékeny tizenéves fiú, aki az egyéni és globális környezeti problémákkal is találkozik. A kétórás foglalkozáson a diákok szabadon nyilváníthatták ki véleményüket, és aktívan részt vehettek a történések alakításában. Idén ötvenszer kerül színpadra a darab.

Ugyancsak ezt a korosztályt próbálja a téma iránt érzékennyé tenni az Ifjúsági Öko-Parlament, amelynek magyarországi ülésére nemrégiben került sor az Országházban megrendezett kerekasztal-beszélgetésen. A fórum fő témája volt a klímaváltozás és annak várható következménye. Az eseményen kiemelten foglalkoztak a diákok két kutatásával, a városi zöldterület-fejlesztési lehetőségekkel, valamint az iskola energiatérképének kidolgozásán keresztül az energiahatékonyság témakörével. Az Ifjúsági Öko-Parlamenten több érdekcsoport, a diákok, a döntéshozók, a végrehajtó szervek, a civil szervezetek és a gazdasági szereplők képviselői fejthették ki álláspontjukat.
A fórum zárásaként minden résztvevőnek egy konkrét vállalást kellett megfogalmaznia, amelyet a III. Magyarországi Ifjúsági ÖKO-Parlament záródokumentuma rögzít.

Az Ifjúsági Öko-Parlamentet a PRO Europe, a csomagolási hulladékok szelektív gyűjtését és hasznosítását koordináló európai szervezet immár harmadik alkalommal szervezi meg. A résztvevő 10 ország diákjai az egyes problémákra megfogalmazott javaslatai bekerülnek az UNESCO 10 éves "Nevelés a Fenntartható Fejlődésért" (UN DESD) programjának jelentésébe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását