2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

A színésznőt számos atrocitás érte

A színésznő növendékeivel Kijevben járt, ahol számos atrocitás érte őket.
2008. március 31. hétfő 09:04 - Hírextra
Gór Nagy Mária megjárta Kijevet. A művésznő a hat héttel ezelőtti, síbalesetben elszenvedett súlyos lábsérülését követően éppen, hogy csak lábra állt, máris az ukrán fővárosba utazott tanítványaival egy nemzetközi színházi fesztiválra. Orvosai klinikai csodának tartják Mária hirtelen felépülését, amely elsősorban legendás akaraterejének köszönhető.

Az összesen 58 órás vonatút fájós lábbal, a kényelmetlenségek ellenére, még csak meg sem kottyant a művésznőnek.

- Azért Ukrajnába megérkezve egy kicsit megdöbbentünk, mert a vonatablakot nem volt szabad kinyitnunk, büfé kocsi nincs, leszállni nem lehetett, nagyon szigorúak.

A fiatalokból álló társulatnak nem volt könnyű betartania a helyi szabályokat, amelyek nem várt kellemetlenségeket is okoztak a kalandos út során.

- Kijevben történt, hogy gyanútlanul ülök egy kávézóban és kapok egy telefont, hogy az egyik fiút, Georgie-t letartóztatták. Mit csinált? Rágyújtott az utcán. Mondom, és nem lehet? De, de csak a kijevieknek. Illuminált állapotban, vodkával meg cigivel, de őket nem tartoztatják le… valószínűleg nem látnak bennük pénzt.

A színitanoda növendékeinek nem volt könnyű dolga az ukrán rendőrökkel, de Mária végül kimentette tanítványait. A házigazdák vendégszeretetüket más módon is igyekezték kifejezni.

- Nagyon édes volt a dolog, mert megérkeztem a színházba és az attasé várt reggel tíz órakor és az igazgató ugye, három puszi, mint a régi időkben. Vodka? Mondtam, spasiba, nyet! Konyak? Spasiba, nyet! Hát mi? Néztek rám és kinyitották s bárszekrényt. Mondtam egy kis „málenkij csáj”. Csak néztek rám… mondták, az a szemközti kávézóban van.

A különböző országokból származó kollégákat teljesen lenyűgözte Máriáék produkciója, akiket a fesztivál nyerteseinek kijáró tisztelettel ünnepeltek. Sőt, ez a siker számos egyéb meghívási lehetőséget is eredményezett a társulat számára.

- Stratfordba, a Shakespeare Színházban folytathatnak a mi gyerekeink szakmai gyakorlatot. Hát, ez egyszerűen hihetetlen, de így van.

A színésznő kiváló színházi pedagógusként ismét bizonyított. Bármilyen furcsa, egészen más dolog jelent fejtörést Máriának mostanában, akiről köztudott, hogy rendszeresen megjelenik a különböző közéleti eseményeken.

- Magas sarkú cipőket nem lehet kéthónapos műtött lábra fölvenni, ezért van két nadrágom, meg ez a kis klumpám ez a parti ruhám. Például este ebben megyek egy partira.

Gór Nagy Máriának mindegy, hogy Kijev, Stratford vagy éppen Budapest, mindenhol sikereket ér el. Már csak egy, pontosabban két álma van, amit szeretne minél előbb elérni.

- Április közepén azt ígérte az orvosom és a gyógytornászom, hogy futhatok, na jó, kocoghatok. Síelni jövő télen fogok, amikor leesik az első hó, de nem fekete pályán, először csak a bébilejtőn kezdek.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását