2024. április 20. - Tivadar

Felszántották a védett ősgyepet

Fölszántottak egy több hektár nagyságú, védett ősgyepet Deszk határában - tájékoztatta Király László, a Csongrád megyei falu alpolgármestere kedden az MTI-t.
2008. április 1. kedd 11:38 - Hírextra
A Szeged-Szőreg és Deszk között elterülő a 43-as út és a makói vasútvonal által határolt területen található szikes puszta egyedi természeti értékei miatt helyi védelem alatt áll, tulajdonosai csak legeltetésre használták - mondta az alpolgármester.

Az ősgyep egy háromhektáros részét szántották föl, feltehetően a hétvégén. Az elkövető pontos személye még nem ismert, feltehetően egy nagyobb, állattartással foglalkozó helyi cég megbízásából végezték el a munkát - közölte Király László.

Az önkormányzat vizsgálja az eset pontos körülményeit, azt milyen retorziókat alkalmazhat, valamint, hogy miként lehetne helyreállítani az eredeti állapotot, bár ez utóbbira az alpolgármester csekély esélyt lát. Az ősgyep növénytársulása rendkívül hosszú idő alatt alakult ki, még ha nem bolygatnák a területet a jövőben, akkor is évtizedekre lenne szükség a visszatelepülésre, ha pedig valamilyen haszonnövénnyel bevetik a felszántott földet, a regeneráció esélye minimálisra csökken - fogalmazott az alpolgármester.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását