2024. május 3. - Tímea, Irma

Fegyházban a fiatal rablók

Csoportosan elkövetett rablásért 11 és 9 év fegyházbüntetést kapott két sajószentpéteri, 21 és 25 éves fiatalember első fokon a Nyíregyházi Városi Bíróságtól - értesült bírósági forrásokból kedden az MTI.
2008. április 1. kedd 21:21 - Hírextra

Az elsőrendű V. Bertalan Lóránd vádlottat nem jogerősen 11 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte a bíróság, míg a másodrendű B. Csaba 9 év fegyházbüntetést kapott, mellékbüntetésként pedig 9 évre tiltották el a közügyek gyakorlásától - erősítette meg az információt Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese, szóvivője.

A bírónő tájékoztatása szerint a vádlottak egy harmadik, ismeretlen társukkal együtt - akinek kilétét nem sikerült kideríteni - még 2007. január 14-én éjjel betörtek egy szabolcsi községben - a község nevét a körülményekre való tekintettel a szóvivő nem közölte - egy 92 éves idős ember lakásába, a sértettet többször megütötték és pénzt követeltek tőle.

Az elkövetők az idős embertől elvették a pénztárcáját 82 ezer forinttal és a benne lévő iratokkal együtt, majd átkutatták a lakást, amelynek egyik helyiségből több mint 22 millió forint értékben tulajdonítottak el kincstári takarékjegyet, valamint két mobiltelefont. Végül a sértettet egy székhez kötözték, hogy minél később hívhasson segítséget.

A házból távozó rablókra az éppen arra járőröző rendőrök figyeltek fel, igazoltatni akarták őket, de ez csak hosszas üldözés után sikerült, mert a gyanús személyek megpróbáltak elmenekülni.

Egyiküknek ez sikerült is, őt azóta sem találták meg. A rendőrök nyomkövető kutya segítségével viszont megtalálták az idős ember értékeit.

A vádlottak és védőik az ítélet ellen enyhítést kérve fellebbeztek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását