2024. július 24. - Kinga, Kincső

Kortárs koncert Prágában

A Trio Solingo magyar-finn dzsessz együttes lép fel kedden este a prágai Klementinum Tükörkápolnájában. A Trio Solingo (Magányos trió) két tagja, Süle László zongorista-zeneszerző és Takács Zoltán hegedűművész magyar, míg a harmadik tag, Eeva Rysa: cselli
2008. március 31. hétfő 19:39 - Hírextra
Az a közös a trióban, hogy mindhárman Finnországban dolgoznak - mondta el az MTI-nek Harsányi Zoltánné, a prágai magyar intézet igazgatóhelyettese.

Süle László 2000-től a helsinki zeneakadémia pop- és dzsessztanszékén tanít, de közben muzsikál is. A dzsesszen kívül vokális zenét, zongoraműveket és kamaradarabokat komponál.

Takács Zoltán a budapesti Zeneakadémián diplomázott hegedű szakon, majd kamarazenészként és szólistaként szerepelt a világ nagy hangversenytermeiben. 1989-óta a Finn Rádió Szimfonikus Zenekarának koncertmestere.

Eeva Rysa: csellista a svédországi Ga:vleborgi Szimfonikus Zenekar első csellósa volt, 1989-től a Finn Rádió Szimfonikus Zenekarának tagja és a második cselló szólamvezetője. Tagja a Finn Kamarazenekarnak.

A Trio Solingo Süle László darabjait fogja játszani a Klementinum Tükörkápolnájában a Nemzeti Könyvtár épületében, a Prágai Magyar Kulturális Központ szervezésében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását