2024. április 25. - Márk

Össztűz alatt a kormány

Gazdasági és egészségügyi tárgyú kérdéseket tettek fel a kormány tagjainak az ellenzék képviselői hétfőn az Országgyűlésben a kérdések során, így egyebek között a Magyar Posta szolgáltatásainak, illetve egészségügyi intézmények, beruházások sorsát firtatt
2008. március 31. hétfő 19:32 - Hírextra
A KDNP-s Lanczendorfer Erzsébet azt nehezményezte, hogy miként fognak nyugdíjukhoz jutni a bankkal nem rendelkező kistelepülések nyugdíjasai, ha a postánál meg akarják szüntetni a sárga csekkes befizetést, valamint a nyugdíjak kézbesítését, és ez a tevékenység bankokhoz kerülne át.
A kereszténydemokrata képviselő szerint a posta székházának és üdülőinek eladása, majd alkalmazottai egy részének elbocsátása után a nyugdíjasok érdekeivel szemben most a bankoknak akar kedvezni.

Válaszában Keller László pénzügyminisztériumi államtitkár cáfolta, hogy megszűnnének a csekkes befizetések. Hozzátette, pont a nyugdíjasok kiszolgálása érdekében vezeti be a posta az úgynevezett nyugdíjszámlát.

Azok pedig, akik most fizetésüket bankszámlára utalva kapják, valószínűleg nyugdíjba vonulásuk után is ilyen formában kapják meg nyugdíjukat - mondta az államtitkár.

A fideszes Erdős Norbert arra volt kíváncsi, mikor írják ki a közbeszerzési szerződést a szentesi légibázis megvalósítására. A képviselő emlékeztetett arra, hogy az ideiglenes jakabszállási légibázisról például Békés megye nem érhető el tizenöt perc alatt.

Erdős Norbert azt is kérdezte, milyen európai uniós forrást vesznek igénybe a szentesi légibázis megépítéséhez.

Az egészségügyi minisztert helyettesítő Hiller István oktatási és kulturális miniszter úgy válaszolt, a légibázishoz 7 milliárd forintnyi EU-s forrást használnak fel. Mint hozzátette, a beruházás 2008 júniusában kezdődik.

Ugyancsak egészségügyi témában szólalt fel Ékes Ilona (Fidesz), aki azt kérdezte, hajlandó-e visszavonni a kormány az addiktológiai intézet jogutóddal történő megszűntetését. A fideszes képviselő felszólalásában utalt arra is, hogy az intézmény támogatását felére csökkentette a kabinet.

Erre a kérdésre is Hiller István válaszolt. Mint mondta, az intézet feladatát két intézmény, az Országos Szakfelügyeleti és Módszertani Központ, illetve az Országos Orvosi és Rehabilitációs Intézet veszi át.

Az ambulanciák és a rendelők működését pedig a kormány garantálja - hangsúlyozta Hiller István.
A fideszes Szatmáry Kristóf azzal kapcsolatban intézett kérdést a Pénzügyminisztérium képviselőjéhez, hogy véleménye szerint a családi vállalkozásoknál történő vagyonosodási vizsgálatokkal megfélemlítik a kisvállalkozókat.

Erre Keller László úgy válaszolt: a vagyonosodási vizsgálatok kiválasztási szempontjai nyilvánosak. Hozzátette azt is, hogy 2008 március elejéig 15 milliárd forint adókülönbözetet tártak fel a vizsgálatok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását