2024. április 26. - Ervin

Lábukban a boogie

A rockabilly egyik legeredetibb hazai formációja, a Mystery Gang trió csütörtökön este lép fel a saját maga által garázsrocknak és dzsungelrocknak is nevezett programjával.
2007. november 18. vasárnap 13:03 - Hírextra

Az együttesben Egri Péter énekel és gitározik, Paszinger Zoltán (Singer) bőgőzik. Ezen az estén mutatkozik be a doboknál Bardóczi Gábor, aki Fácánt (Csikány Tamást) váltja a hangszernél - ő a zenekar tájékoztatása szerint a többiektől eltérő zenei elképzelései miatt távozott a trióból a közelmúltban.

A Mystery Gang 1998-ban alakult, tavaly év végén tartották ezredik koncertjüket. Nemcsak itthon koncerteznek, hanem külföldön is, lemezeiket pedig éppen a határokon túl ismerik jobban. Készítettek felvételt Angliában, Amerikában és Japánban. Felléptek többek között Németországban, Angliában, Hollandiában, Olaszországban és Ausztriában.

A Mystery Gang hívta meg kétszer is Magyarországra a rock and roll korai hősének számító Bill Haley együttesét, a Cometst.

A Mystery Gang egyébként nemcsak a nagy öregekre figyel oda, hanem a kortárs zenészekre is. Produkciójukat az ötvenes évek zenéjét, filmjeit figyelemmel kísérve igyekeztek minél hitelesebbé tenni, s ez sikerült is, noha mindhárom zenész jóval e zenei korszak után született.
A csütörtöki koncertet a Magyar Televízió rögzíti Pengető című sorozata számára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását