2020. augusztus 14. - Marcell

Zsákmese akár felnőtteknek is

Róth Anikó munkáit eddig galériákban, fesztiválokon lehetett látni, a fiatal festőművész azonban régóta vágyott arra, hogy könyvillusztrációkat is készítsen, így született meg Ördögh Ottó Zsákmese című kötete, amely a Scolar Kiadó gondozásában jelent meg.
2008. november 27. csütörtök 16:25 - Hírextra
"Régóta szerettem volna könyvet illusztrálni, megkérdeztem Ottót, akivel régóta barátok vagyunk és tudom róla, hogy ír, mi lenne, ha készítenénk egy mesét" - mondta a festőművész a Zsákmese bemutatóján, amelyet a budapesti Pozsonyi Pagony könyvesboltban rendeztek csütörtökön.

Ördögh Ottó, akit sokan humoristaként is ismerhetnek Magyar Komédia, Ürömmámor és Az ördög történelme című előadóestjeiről, illetve a Mennyi? 30! című tévéműsorból, nem állt ellen Róth Anikó kérésének, sőt - mint bevallotta - maga is meglepődött azon, mennyire könnyen született meg első mesekönyvének története.

"Egyszer kijelentettem, hogy nem fogok mesét írni, sőt alig olvastam mesét. Most pedig már megvan bennem a következő három történet is, ami nem a Zsákmese folytatása lesz, hanem különálló történet más szereplőkkel" - mondta a távirati irodának Ördögh Ottó.

Róth Anikó azt vallja a könyv által nem változott a stílusa, inkább finomodott. "Mindig arra törekedtem, hogy a képeim kortalanok legyenek, azaz ne csak gyerekeknek szóljanak" - fogalmazott a festőművész.

A Zsákmese is ennek szellemében készült: örömet ad a gyermekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Történetének különlegessége, hogy nem a "megszokott" mesekörnyezetben - az Óperenciás tengeren innen és az Üveghegyen túl - játszódik, hanem Budapesten. Ennek oka, hogy Róth Anikó nagyon kedveli a fővárost, amely rendre megjelenik alkotásain is. Ördögh Ottó a mese írásakor ezt figyelembe vette, és olyan helyszíneket csempészett a mesébe, mint a Duna-part vagy a Városliget. Itt kóborol egy titkokat rejtő, beszélő zsákkal a történet főhőse, egy kislány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását