2024. április 18. - Andrea, Ilma

A Fidesz hazugságpolitikáról beszél a gázáremelés kapcsán

Tovább folytatódik a hazugság politikája - hangoztatja a Fidesz az április 1-jétől esedékes gázáremelés kapcsán az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
2008. március 30. vasárnap 11:02 - Hírextra
Mindenki számára ismerősen cseng a szocialisták ígérete, amely szerint "nem lesz gázáremelés". Amióta ez a mondat elhangzott, a szocialista kormány számtalanszor emelte a gáz árát, újabb és újabb elviselhetetlen terheket rakva az emberek vállára - emlékeztet a közleményben Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.

Hozzáteszi: Most már nem telik el úgy hét, hogy egy-egy újabb megszorítás vagy az emberek életét megkeserítő kormányzati intézkedés ne kerüljön nyilvánosságra.

A földgáz fogyasztói ára átlagosan 5,8 százalékkal emelkedik a lakosság számára április 1-jével, míg a nem lakossági fogyasztóknak átlagosan 5,2 százalékkal lesz magasabb az ár. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium még február 28-án jelentette be az áremelést, amely egy szociális alapon támogatásra nem jogosult átlagos fogyasztónak - 1.650 köbméteres éves fogyasztással számolva - havonta mintegy 800 forintos többletkiadást jelent.

Budai Bernadett kormányszóvivő erre az MTI-nek úgy reagált: azt Szijjártó Péternek is tudnia kell, hogy a gáz árát alapvetően a kőolaj és kőolajszármazékok világpiaci ára határozza meg, így a kormány mozgástere ebben a kérdésben korlátozott.

Hangsúlyozta: a szűk mozgástér ellenére a kormány minden rendelkezésre álló eszközzel csökkenti azoknak a terheit, akik rászorulnak, éppen ezért vezette be a szociális alapú gázártámogatás rendszerét.

Azt a mondatot pedig, miszerint "nem lesz gázáremelés" az örökkévalóságra vonatkoztatni nyilvánvalóan demagógia - közölte Budai Bernadett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását