2024. április 25. - Márk

Húszéves a Fidesz

A hagyományoknak megfelelően, a Bibó Szakkollégiumban ünneplik a Fidesz alapítói a párt születésnapját; a mai, immár huszadik évfordulón Kövér László választmányi elnök mond beszédet.
2008. március 30. vasárnap 08:02 - Hírextra

Pontosan húsz éve, 1988. március 30-án alapította meg a Fiatal Demokraták Szövetségét (Fidesz) 37 egyetemi és főiskolai hallgató, fiatal értelmiségi Budapesten, a Bibó Szakkollégiumban. A születésnap alkalmából vasárnap a Ménesi úti épületben emlékeznek az alapítók.

Az eseményen az egyik alapító, Kövér László mond beszédet.

A szervezet még az alapítás évében - 1988 novemberében - megtartotta első kongresszusát, amelyen a Fidesz-tagok felső korhatárát 35 évben határozták meg. Ezt a korhatárt 1993-ban a párt debreceni kongresszusán eltörölték.

A párt neve 1995-ben változott Fidesz - Magyar Polgári Pártra, majd 2003-ban Fidesz - Magyar Polgári Szövetség lett a hivatalos név.

A Fidesz 19. születésnapját tavaly konferenciával ünnepelte, a megelőző években pedig a Bibó Szakkollégiumban ünnepeltek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását