2024. március 29. - Auguszta

Virágnéző ünnep

Ohanamit - virágnéző ünnepet - rendeznek a Füvészkertben, immár hagyományosan, a cseresznyefák virágba borulásának alkalmából. A virágzás idén várhatóan április 5-20-ig tart.
2008. március 29. szombat 10:56 - Hírextra

A látogatók japán módra ünnepelhetik a tavasz beköszöntét: letelepedhetnek a fűre, vagy a padokra, és piknikezés közben gyönyörködhetnek a színpompás, rózsaszínes-fehér ruhába öltözött cseresznyefákban - tudatta az MTI-vel a Füvészkert vezetősége.

A Kortárs Művészeti Egyesülés a Fiatal Művészekért Egyesület és a Füvészkert együttműködésében a képzőművészek a helyszínen alkothatják meg a szakuravirágzás ihlette műveiket. Később az alkotásokból kiállítás nyílik a Füvészkertben.

A cseresznye - akárcsak Magyarországon - Japánban sem egyidőben virágzik, egyrészt a szigetek észak-déli irányú elhelyezkedése, másrészt a különböző fajták eltérő virágzási ideje miatt.

Ott a helyi televíziók és rádiók időjárás jelentéseikben jelzik előre, hol, mikor nyílnak a virágok.

A cseresznyefák virágzása idején a japán emberek családjukkal vagy kollégáikkal kivonulnak egy közeli parkba vagy kirándulóhelyre, ahol leterítenek egy pokrócot, ételt és italt visznek magukkal, tréfálkoznak énekelnek, táncolnak.

A sakurákat, azaz cseresznyefákat ott csak szépségük miatt nemesítik. Rengeteg vers és dal örökíti meg e különleges szépségű növényt. A virágok rövid élete a tisztaság és egyszerűség eszményét tükrözi.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását