2023. december 11. - Árpád

Költöztessük a tavaszt a lakásba

A jácint tetőtől talpig gyönyörű: az új trend szerint rusztikus hagymáját is megmutatják a lakberendezők és virágkötők, ezért újabban áttetsző üvegpohárban díszíti a lakást.
2008. március 16. vasárnap 11:36 - Hírextra
Az ünnepi dekorációban örök divat az éledő tavaszi természet minden jelképe, mint a barka, az aranyeső.

A színes jácint vágott virágként, különleges alakú modern fehér vázákban is szépen mutat.
Egy másik divatos összeállításban a tulipán fehérre mosott tojásokból "bújik ki", és a tojásokat egy fészekre emlékeztető ággyűrűbe helyezik.

A tulipán szépségét nehéz fokozni. Minél több van belőle egy sima - a mai divat szerint négyszögletes vagy téglaalakú - vázában, annál jobban mutat a lakás bármely részében.

A virág tölcséres kelyhe az élet nedvét tartalmazza, és ezáltal gyakran utal a női termékenységre. Alakja miatt a fehér tulipánt a keresztény szimbolizmus a liliomhoz hasonlítja, amely a tisztaságra és a szűziességre utal - olvasható a Holland Virágiroda közleményében.

A piros tulipán az érzéki örömöket fejezi ki és a francia virágnyelvben a szerelem megvallásának jelképe. A sárga és a rózsaszín jótékonyan vidámítja a lakást. A lila ma a legdivatosabb árnyalat.

A nárcisz tipikus tavaszi virág, Magyarországon ez az a fajta, amelyet leginkább vásárolnak - csokorban - az otthon szépítésére és nem ajándékba.

A frézia afféle szezonnélküli alkotórésze Magyarországon a köttetett csokroknak. Külföldön a bizalom virágának nevezik. Édeskés illata szinte minden női parfümből visszaköszön.

Kedvelt virága a húsvéti kompozícióknak is: pici virágfeje miatt arra is alkalmas, hogy tojáshéjakból kandikáljon ki, ami most nagy divat.

A terített asztalra olyan növényt érdemes helyezni, amelynek erős illata nem zavarja az étkezést.
A vágott virág a lakást élővé teszi, feldobja és sokáig díszíti - de csak akkor, ha néhány alapvető szabályt betart a háziasszony vagy házigazda.
A legfontosabb, hogy a virágok visszavágott száráról minden vízbe érő levelet vagy bimbót le kell törni.

A hervadó virágok újjáéleszthetők, ha pár órára vízfürdőbe kerülnek.

A virággal teli vázát kályha, fűtőtest, erősen napos vagy huzatos ablak közelébe nem jó tenni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását