2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Illatos utazás a királyi udvarba

A reneszánsz időszakában, a XV. században jelent meg az első orchidea Spanyolországban - e csodálatos növény tehát már évszázadok óta hódít Európában. A Reneszánsz Évében ennek jegyében rendezik meg - április 4-6. között - a hagyományos orchideakiállítást
2008. március 19. szerda 14:09 - Hírextra

Utazás Mátyás király udvarába! - ezzel a jelszóval hívogatnak az idén a rendezők, akik a Vajdahunyadvárat reneszánsz udvarrá alakítják át a rendezvény idejére.

A virágok annak idején nem csupán díszítőelemek voltak, annál jóval több jelentéssel bírtak: bókolni lehetett velük, üzeneteket kézbesíteni, vallomásokat tenni - olvasható a szervezők tájékoztatójáéban.
A középkor sötét évszázadai után a virágok a szabadságot szimbolizálták és az élet élvezetére bátorítottak.

Egy elképzelt reneszánsz uralkodói udvar és kert akkori világát idézik majd fel a tavaszi pompában virító broméliák és orchideák és más növények a kiállításon.

Ebből az alkalomból a Schönbrunni Botanikuskert vendégeskedik majd a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, de jelen lesznek német és olasz kertészetek, és visszatér különleges kínálatával a Peru Flora is.

A kiállítást és vásárt az idén szakmai szimpózumok kísérik majd, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának és a Corvinus Egyetem oktatóinak és hallgatóinak részvételével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását