2024. május 2. - Zsigmond

Szexelhetünk a gyerek előtt?

Ne legyünk túlzottan szemérmesek, de a meztelenkedés csak egy bizonyos korig ártalmatlan.
2008. március 28. péntek 14:11 - Hírextra
Amikor egy házaspár életébe belép egy harmadik személy - és itt most nem egy felesleges nőről vagy férfiról van szó -, meg kell tanulni helyén kezelni a vele való kapcsolatot. Anya és apa már nem kergetheti egymást meztelenül a lakásban, figyelembe kell venniük, hogy a kis jövevény fejlődését nagyban befolyásolja a szülők viselkedése.

– Húsz évvel ezelőtt bukkant fel egy akkoriban még modernnek tűnő irányzat, amely kimondta, hogy a meztelenség a gyerekek előtt teljesen természetes. Én azt gondolom, hogy addig valóban lehet ruhátlanul mutatkozni a gyerek előtt, amíg a prepubertáskor el nem kezdődik. Ez körülbelül 9-10 éves korra tehető – mondta el a Netbulvárnak Rusz Edit, szexológus.

A meztelenség vagy az együtt fürdés feltétele, hogy jó legyen az érzelmi viszony a szülő és a gyerek között. Ha a fiú vagy lánygyermek kiskamasz lesz, akkor kezd igazán érdeklődni a testiség iránt, ezért már zavarja, ha apa vagy anya ruha nélkül mutatkozik előtte. Ilyenkor már a csókolózás is kellemetlen számára, mert nem tudja elvonatkoztatni az erotikától, márpedig az ő szülei a szemében szentek és makulátlanok.

– Bár a testi kontaktus a szülővel nagyon fontos a gyerek számára, nem szabad bevinni őt a hitvesi ágyba. Bármennyire is szeretné, az együttalvást nem lehet megengedni neki, ha pedig már kialakult, határozottan le kell szoktatni róla. Ez a szülők életét is megnehezíti, hiszen nem tudnak nemi életet élni, de a gyerekét is, akinek a fejlődését rossz irányban befolyásolja.

A gyermekek mindig versenyeznek az ellenkező nem szülő figyelméért, ezért konkurálnak is saját apjukkal vagy anyjukkal. A kislányoknak mindig az apa a férfiminta, a kisfiúknak pedig az anya a női ideál. Ha a gyerek évekig a szüleivel alszik, kialakul benne egy harc a saját nemével, ami már a fenti példán túlmutat.

– A szexuális felvilágosítással 10-12 éves korban érdemes először próbálkozni, de ha a gyerek nem akarja, ne erőltessük. A lányok és fiúk szinte kivétel nélkül előbb tudják meg társaiktól a nemi élet titkait, mint a szülőtől. Ettől függetlenül beszélgessünk velük a szexről, a lányokkal az anyukák, a fiúkkal pedig az apukák.

Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását