2024. április 28. - Valéria

Mentsen Ön is kutyát!

Örökbefogadási napot rendez szerdán a nyíregyházi Állatbarát Alapítvány demecseri ideiglenes telepén elaltatásra váró kutyák megmentésére.
2010. március 8. hétfő 20:50 - HírExtra
Tizennyolc gazdátlan kutyára várhat elaltatásos halál Demecserben, ha nem jár sikerrel az örökbefogadási akció. Az alapítványtól a múlt héten igazolást kért a demecseri önkormányzat arról, hogy nem tud gondoskodni a város által befogott harminc kutyáról. Az igazolásra azért lett volna szüksége önkormányzatnak, mert az állatvédelmi törvény értelmében a tömeges altatásokat megelőzően meg kell kérdezni a környékbeli állatvédő szervezeteket, hogy be tudják-e fogadni az elaltatásra ítélt állatokat.

A kutyákat az előírt tizenöt nap után lehet elaltatni, Demecserben viszont harminc napja gondoskodnak róluk, de sok négylábúnak - az erőfeszítések ellenére - nem találtak gazdát - mondta el az MTI-nek Pelyvás Csaba, az Állatbarát Alapítvány titkára, hozzátéve, hogy már az elaltatásukhoz is beszerezték a szükséges szereket.

Az alapítvány nem adta ki az igazolást, ellenben március 10-ig haladékot kért azzal, hogy megpróbálnak gazdát keresni a kutyák számára. Ennek keretében szerdára szerveztek örökbefogadási napot a demecseri ideiglenes telepen. Pelyvás Csaba szerint eddig tizenkét kutya számára sikerült megnyugtató megoldást találni, de az alapítvány azt reméli, hogy a megye állatbarátai - akár ideiglenes örökbefogadással is - segítenek megmenteni a demecseri kutyákat. A kutyusok veszettség elleni beoltásukat követően vihetőek el, ennek költségeit az Állatbarát Alapítvány állja, ezzel segítve gazdára találásukat.

A kiemelten közhasznú alapítvány nyíregyházi telepe - kétszáz százalékos kihasználtság mellett - jelenleg közel kétszázötven kutyának és macskának nyújt menedéket. Pelyvás Csaba hozzátette: 2009-ben mintegy 1400 négylábú fordult meg az állatbarátoknál, s erőfeszítéseiknek köszönhetően az állatok kilencven százaléka gazdára talált.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását