2024. május 5. - Györgyi

Figyeljünk a testbeszédre!

Ha csak a testbeszédre koncentrálunk, elveszítjük a kommunikáció lényegét: az odafigyelést.
2008. március 28. péntek 14:15 - Hírextra
A felmérések szerint, ha két ember kommunikál egymással, akkor csupán 7 százalékban meghatározó az, hogy mit mondunk. Ami igazán számít, az a testbeszéd, vagyis benyomásaink túlnyomó többségét a másik ember gesztusaiból, mozdulataiból, arcmimikájából szűrjük le. A témában rengeteg könyv született, de vajon jó-e, ha ezek alapján akarunk ítélkezni például az első randin?

– Sokan szeretnék a testbeszédet tudománnyá fejleszteni, de a legnagyobb tudás a szívünkben van. Vagyis nem kell tizenöt könyvet bemagolni ahhoz, hogy rá tudjunk hangolódni a másik emberre, hogy megértsük, mit kommunikál felénk – árulta el a Netbulvárnak Szerémi Péter kommunikációs tréner.

Tehát nem érdemes árgus szemekkel azt figyelni, hogy a másik éppen hogy teszi keresztbe a lábát, vagy merre néz. Hiszen amikor ezeket a jegyzeteket készítjük a fejünkben, akkor pont azt veszítjük el, ami a legcsodálatosabb a két ember közti viszonyban, az odafigyelést.

Felmerül a kérdés, hogy akkor vajon miért foglalkoznak mégis ilyen sokat a testbeszéddel. Szerémi Péter szerint azért, mert nem bízunk saját magunkban, vagyis abban a belső hangban, ami mindenkiben megtalálható, és inkább könyvekből akarjuk megtanulni a szerelmet.

– Ha nem bízol magadban, akkor bezárkózol, zavarban vagy, és nem is tudsz a másikra figyelni. Az ilyen ember mindig csak görcsöl, hogy úristen, most hogy áll a hajam, mit gondolhat erről a másik, vagy éppen ő maga pásztázza partnerét a könyvekben olvasottak szerint. Ez abszurd, mégis ezt tesszük ahelyett, hogy a másik szemébe néznénk. Ne magunkkal legyünk elfoglalva, hanem élvezzük a pillanatot!

A szakember szerint a mértékletesség a kulcsszó ebben az esetben is. Olvassuk el, de ne magoljuk be az ilyen jellegű könyveket, mert akkor elveszik a kommunikációnkból a legfontosabb, a lazaság.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását