2024. május 7. - Gizella

Forgalomlassító demonstrációt tartottak

Forgalomlassító demonstrációt tartottak a Győr-Pápa közötti 83-as főutat a Koroncó községgel összekötő állami út felújításának ismételt elmaradása miatt péntek délután több Rába-közi község lakóinak részvételével.
2008. március 28. péntek 19:37 - Hírextra

Hozzávetőleg száz járművel - köztük személyautókkal, traktorokkal, kisteherautókkal - haladtak a demonstrálók a 83-as főúton. Az akció alaposan lelassította Győr határában a péntek délutáni forgalmat és kisebb torlódást okozott a 83-as főúton.

Horváth Lóránt, a demonstrációt szervező koroncói polgármester az MTI-nek elmondta: hiába alakítanak ki építési telkeket, hiába csábítják a munkahelyteremtő vállalkozásokat a cselekvés megtartó erejének fenntartása érdekében, a lehetetlen közlekedési viszonyok elriasztják az érdeklődő betelepülőket.

A Koroncót a főúttal összekapcsoló út mintegy 6,5 kilométer, rendkívül rossz állapotban van. A forgalom nagysága ugyanakkor megközelíti naponta a háromezer járművet. Felújítás helyett sebességkorlátozó táblákat helyeztek ki, ennek ellenére a gépjárművek sorozatosan sérülnek az úthibák miatt, az áruszállítás pedig még az előírt 50 kilométer/órás sebességnél is lassabban bonyolítható.

A demonstrációhoz a környező községek - egyebek között Rábapatona, Bodonhely, Gyirmót - lakói is csatlakoztak - mondta a polgármester.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását