2024. május 18. - Erik, Alexandra

MSZP: Érthető, hogy Sólyom külföldön védi becsületünket

Érthető, hogy Sólyom László külföldön védi Magyarország becsületét, amikor azt mondja, hogy a parlamenti pártok elhatárolódnak a Jobbiktól, de a Fidesz és a Jobbik ezer szálon kötődik egymáshoz - reagált az államfő szerdai szavaira a szocialista Török Zsolt szocialista politikus.
2009. szeptember 9. szerda 20:22 - HírExtra
A köztársasági elnök Berlinben beszélt arról újságírók előtt, hogy a Jobbik nem parlamenti párt, és a parlamenti pártok mindegyike elzárkózik a Jobbikkal való együttműködéstől.

Sólyom László szerint Magyarországon léteznek radikális jobboldali mozgalmak. Utalt arra, hogy egy radikális jobboldali párt, a Jobbik képviselői helyeket szerzett az Európai Parlamentben. A párt a cigány kisebbség elleni érzések felkavarásával vonz magához szavazókat, és ügyesen használja a médiát. Ennek része volt a Magyar Gárdának nevezett mozgalom, amelynek tagjai félelmet keltettek a cigány kisebbségben - jelentette ki az államfő.

Török Zsolt azt mondta, megértik, hogy az államfő kifelé védi Magyarország becsületét, "itthon azonban legyünk őszinték".

Kijelentette: a Fidesz az önkormányzatokban "több tucat helyen közösen gyakorolja a hatalmat a Jobbikkal". Hozzátette, hogy Orbán Viktor közösen alapított polgári kört a Jobbik elnökével, Vona Gáborral.

Arra is kitért, hogy a Fidesz két parlamenti képviselője, Cser-Palkovics András és Demeter Ervin is a Jobbik támogatásával került be a székesfehérvári illetve az egri önkormányzatba.
A Fidesz és a Jobbik ezer szálon kötődik egymáshoz és "Orbán Viktor öléből nőtt ki maga a Jobbik" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását