2024. április 27. - Zita

A vetélkedő nyertesei

Több mint ezer diák vett részt a Magyar Nemzeti Bank harmadik alkalommal megrendezett országos középiskolai vetélkedőjén. A háromfordulós vetélkedő egymillió forintos fődíját a Vácról érkezett Boronkay csapat vihette haza. Tagjai: Füstös Nikoletta, Csurja
2008. március 28. péntek 19:30 - Hírextra

Második helyen a mosonmagyaróvári Bolyai János Közgazdasági Szakközépiskola BankáRock nevű csapata, a harmadik helyen a zalaegerszegi Csány László Közgazdasági Szakközépiskola diákjaiból álló Equilibrium csapat végzett.

Mind az öt döntős csapat jelentős pénzjutalomban részesült.

A "Monetary - közgazdálkodj okosan!" vetélkedőre - amelyet az MNB rendkívül sikeresnek és hasznosnak tart - az idén 313 csapat jelentkezett.

Ennek az oktató-ismeretterjesztő országos versenynek az a célja, hogy a gazdaság látszólag bonyolult folyamatait egyszerűen, közérthető formában tárja a fiatalok elé, megvilágítva az egyes, első látásra talán nehezen érthető gazdasági döntések okait és lehetséges következményeit - olvasható a bank közleményében.

Az idei vetélkedő tavaly októberben indult és a csapatok három fordulón keresztül juthattak el a március 28-i, pénteki döntőbe.

Az internetes fordulók után a résztvevőknek a jegybanki függetlenségről kellett esszét írniuk, majd írásaikat meg kellett védeniük az MNB szakértőiből álló zsűri előtt.

A játék harmadik fordulója - egyben döntője - egy, a monetáris politika mechanizmusát bemutató szimulációs feladat volt, ennek kommunikációja és a kérdések alapján a döntések megvédése.
Az MNB évek óta szervez a lakosságnak és különösen a diákságnak szóló, a pénzügyi kultúra fejlesztésére irányuló programokat.

Ennek jegyében indították el a Monetary vetélkedősorozatot is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását