2024. április 23. - Béla

Az OCÖ örül Szili kezdeményezésének

Az Országos Cigány Önkormányzat is (OCÖ) üdvözli Szili Katalin házelnök azon kezdeményezését, hogy az Országgyűlés szakbizottsága foglalkozzon a pedagógusokat ért atrocitások ügyével.
2008. március 28. péntek 15:52 - Hírextra
"Felelősen gondolkodó szülők, pedagógusok, tanulók, szakmai szervezetek, szaktárcák, civil szervezetek, valamennyien abban vagyunk érdekeltek, hogy gyermekeink nyugodt körülmények között, magas színvonalon juthassanak olyan tudás birtokába, amely 2008-ban Magyarországon Európa és a világ szívében lehetővé teszik számukra a boldogulás feltételeit" - áll az OCÖ pénteken az MTI-hez
eljuttatott közleményében.

Mint írták, látni kell, hogy "a rendszerváltás óta felnőtt egy olyan generáció, mely más kezelési módot igényel a meglévő konfliktusok enyhítésére és megszűntetésére".

Az OCÖ együttműködő partnerként felelősséggel felajánlja szakmai, politikai, jogi és humán javaslatait a fenti válság kezelésére és megoldására, de egyúttal arra kérik az együttműködő partnereket, hogy valóban szakmai kérdésként kezeljék a jelenséget.

Szili Katalin hétfőn fordult az Országgyűlés oktatási bizottságának elnökéhez az elmúlt hetek tanárverései miatt. A házelnök azt kéri Szabó Zoltántól, a testület elnökétől, hogy foglalkozzanak a kérdéssel, tekintsék át, megfelelőek-e a jogszabályok, valamint szükséges-e és ha igen, akkor miként lehet javítani a diákok erkölcsi nevelésén.

Szili Katalin azt is javasolja, hogy az oktatási bizottság működjön együtt a kérdésben a pedagógus-szakszervezetekkel.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) kedden üdvözölte a kezdeményezést. Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke szerint a szakbizottságnak át kell tekintenie a vonatkozó jogszabályokat azok alkalmazhatósága, illetve módosítása szempontjából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását