2024. március 29. - Auguszta

Kóka mégis küldöttgyűlést akar?

Az SZDSZ elnöke azt javasolja a párt ügyvivő testületének, hogy kezdeményezze rendkívüli küldöttgyűlés összehívását az országos tanácsnál. Kóka János erről kedden tájékoztatta az MTI-t.
2008. március 25. kedd 13:27 - Hírextra

Kezdettől fogva azon a véleményen voltam, hogy legyenek nyilvánosak a tavalyi elnökválasztás körüli visszaéléseket feltáró vizsgálati jegyzőkönyvek, legyen elég a hazugságokból és a hazug szivárogtatásokból. Azt képviseltem, hogy ha a vizsgálat után bármi kétely marad a pártban, tartsunk rendkívüli küldöttgyűlést - hangsúlyozta közleményében Kóka János.

A liberális pártelnök kitért arra, hogy miután az elmúlt napokban, a Jüttner-bizottság jelentésének közzététele után újabb információk láttak napvilágot a tavalyi tisztújítás kapcsán - szabolcsi álküldött, valamint Fodor Gábor kampánystábjának egyik tagja úgy szavazott, hogy nem volt küldött -, pártelnökként világossá kell tennie: az SZDSZ egy demokratikus párt, amelyben demokratikus választások vannak és amely bízik tagjaiban és becsületében.

Ugyanakkor szerinte néhányan visszaéltek ezzel a bizalommal, ezért a párt alapvető érdekének nevezte, hogy mindazok, akik részt vettek a csalásban, mondjanak le tisztségeikről és távozzanak a pártból.

Kóka János kommünikéjében hangsúlyozta: az elmúlt héten több mint száz SZDSZ-tag, köztük volt pártelnökök, megyei és budapesti kerületi elnökök írásos nyilatkozatban kérte, hogy a párt vezetése tegyen le a küldöttgyűlés összehívásáról.

"Úgy látom azonban, hogy a döntés nemcsak az országos tanácsra és az ügyvivőkre tartozik, hanem azokra, akiket a csalásban résztvevők becsaptak: a küldöttekre. Ezért azt fogom javasolni az ügyvivő testületnek, kezdeményezze az országos tanácsnál rendkívüli küldöttgyűlés összehívását" - szögezte le.

A pártelnök emlékeztetett arra, hogy azt képviselte, ha a vizsgálat után bármi kétely marad a pártban, tartsanak rendkívüli küldöttgyűlést. Hozzáfűzte: mindannyian remélték, hogy gyorsan kiszabadul a párt ebből a méltatlan helyzetből.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását