2024. április 27. - Zita

A tudattalan

A szegedi siker után pénteken Budapesten is bemutatják Juronics Tamás és Duda Éva közös produkcióját, A tudattalant - közölte a Szegedi Kortárs Balett sajtóreferense kedden az MTI-vel.
2008. március 25. kedd 13:31 - Hírextra

Pataki Dorka tájékoztatása szerint a Szegeden telt házzal játszott, két részes előadás március 28-án a Nemzeti Táncszínház színpadán debütál. A táncosok nagyon készülnek a különleges darab fővárosi premierjére - fűzte hozzá a sajtóreferens, felidézve, hogy az előadás Szegeden nagy port vert fel az intimitás és a tudatkeresés egyedi megfogalmazása miatt.

A társulat művészeti vezetője korábban úgy fogalmazott: A tudattalan a mozgáson, érzéseken, érzeteken alapul. A produkcióról tartott sajtótájékoztatón Juronics Tamás elmondta: a tánc talán a leginkább alkalmas ábrázolási mód arra, hogy olyan területeket mutasson be, melyeket a szavak útján nem lehet.

A produkció két darabból áll: A zöld szalon koreográfusa Duda Éva, a Semmi és soha címet viselő rész Juronics Tamás alkotása.

Az utóbbiról a művész elmondta: zenéje a durvább elektronikus hangzáson alapul, rock elemekkel. A darabnak nincs története, a mozdulatok inkább belső késztetésből születtek az alkotás során, s a belülről jövő víziók képeit hagyják felszínre törni - mutatott rá Juronics Tamás.

A zöld szalont Duda Éva úgy jellemezte: állapotokat, érzeteteket fest le, mely az álmok és vágyak birodalmát mutatja be. A pici etűdök azt mesélik el, hogyan próbálunk mi, emberek - sokszor erotikus vágyak által vezérelve - egymáshoz kapcsolódni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását