2024. május 3. - Tímea, Irma

Sári lett a polgármester

A független Sári Ferencet választották meg polgármesternek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Pusztamonostoron a vasárnapi időközi választáson.
2008. január 14. hétfő 07:53 - Hírextra

Mudris Andrásné jegyző az MTI-nek elmondta: a jászsági falu 1374 választásra jogosult lakosából 715 élt szavazati jogával, a részvételi arány 53,6 százalékos volt. A 715 voksból 708 számított érvényesnek.

A három, pártoktól független polgármesterjelölt közül Sári Ferenc 486, az előző elöljáró, Sőregi János 160, míg Rubint Imre 62 szavazatot kapott. Az új polgármester 56 éves nyugállományú tűzoltó és eddig még soha nem indult helyhatósági választáson.

A kilenc tagú önkormányzati testület tagjait 16, szintén független jelölt közül választották meg.
A pusztamonostori képviselő-testület elsősorban a település pénzügyi nehézségei miatt kényszerült az önfeloszlatásra tavaly ősszel. A döntést többi között az motiválta, hogy a folyamatosan anyagi gondokkal küzdő falunak egy munkaügyi per miatt várhatóan több millió forintot kell majd kifizetnie. A település háziorvosa ugyanis visszamenőleg kérte az önkormányzattól a mintegy másfél-kétéves ügyeleti szolgálata után járó elmaradt díjat, és ebben az ügyben bírósághoz fordult. A testület úgy ítélte meg, hogy képtelen felvállalni azt a többletterhet, ami a jelenleg is folyó per elvesztésével járhat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását