2024. április 26. - Ervin

Mérgezett a sajt

Nyolcvan bivalycsordát helyeztek karanténba Nápoly és Caserta környékén, mert az a gyanú merült fel, hogy tejük, amelyből a népszerű mozzarellasajt készül, dioxinnal mérgezett.
2008. március 21. péntek 14:53 - Hírextra

Az állatok ugyanis olyan mezőkön legeltek, ahová a feltételezések szerint a helyi bűnszövetkezet, a camorra mérgező ipari hulladékot temetett el illegálisan. A camorra egyik legnagyobb bevétele éppen az ipari szemét illegális lerakásából származik és a Caserta környéki legelők az egyik legismertebb nápolyi maffiacsalád, a Casalesi tulajdonában vannak.

A bivalytejből készült mozzarellának, Olaszország egyik leghíresebb ínyencségének fogyasztói között valóságos dioxinpánik tört ki, annak ellenére, hogy a hatósági ellenőrök és orvosbiológusok szerint a karantén Itália egész bivalytejtermelésének csupán töredékére vonatkozik. December óta mintegy 2000, e körzetből származó állat tejmintáit vizsgálják, ellenőrzést végeznek mintegy 109 állattenyésztőnél és sajttermelőnél - írta a La Repubblica című olasz napilap.

A szakértők szerint a fogyasztóknak óriási mennyiségű mozzarellát kellene megenniük ahhoz, hogy egészségükre káros dioxinmennyiség halmozódjon fel a szervezetükben. Az olasz sajtimádók azonban nem akarnak kockáztatni: a termelők szövetségének adatai szerint az elmúlt hetekben közel 50 százalékkal esett vissza a nápolyi mozzarella eladása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását