2024. március 29. - Auguszta

Erdő Péter hangoskönyve húsvétra

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek CD-re olvasta Jézus szenvedéstörténetével kapcsolatos elmélkedéseit, amely nagypéntektől kapható a boltokban és a bevásárlóközpontokban - mondta az MTI-nek Juhász Judit, a felvételeket készítő Magyar K
2008. március 21. péntek 15:01 - Hírextra

A Boldog, aki imádkozik című hangoskönyv második részében Erdő Péter interjú formájában közli gondolatait szeretetről, szenvedésről, együttérzésről, örömről. A kiadvány a bíboros néhány éve kiadott Engesztelő keresztút Fatimában című kötetének CD-változata - közölte a Magyar Katolikus Rádió helyettes vezetője.

Juhász Judit szerint azonban nem csak húsvétkor aktuálisak a bíboros-prímás gondolatai, mert azok a Jézus keresztútját végigkísérő elmélkedések mellett, tágabb értelemben "a humanitásról, a lelki békéről és a szeretet mindent feloldó erejéről" szólnak.

A Szent István Társulat ügyvezető igazgatója, Farkas Olivér arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a közelmúltban jelentették meg Franz Werfel: Bernadette című munkáját, amely a lourdes-i jelenéseket észlelő lány életének regényes feldolgozása. Az író Franciaország német megszállása idején merítette ötletét a műhöz, amikor vidékre, Lourdes-ba menekült a zsidóüldözések elől. A könyvet később, az egyesült államokbeli Philadelphiában írta meg - közölte az intézmény vezetője.
A Szent István Kiadó másik fontos kötete a három keresztény történelmi egyház Bibliával kapcsolatos kiadványainak katalógusa, amelyet 100 ezer példányban adtak közre a Szent István Könyvklub különszámaként - mondta.

Az Új Ember Kiadó A gyermek, akit Jézusnak hívtak címmel adta közre Franco Rossi filmtrilógiájának első részét DVD-n. A Jézus gyermekkoráról készült film válogatás a Szentírás eseményeiből, amely az evangéliumokat veszi alapul. A filmtrilógia most megjelent, A titok című epizódja Jézus és családjának az Egyiptomból való visszatérését követő éveit mutatja be - áll a kiadó honlapján.
A Bencés Kiadó húsvétra új gyermekimakönyvet jelentet meg, amelybe olyan imádságokat gyűjtöttek össze, amelyek alapvető bevezetésként szolgálhatnak a keresztény hitgyakorlatba. A különféle eseményekhez, alkalmakhoz kapcsolódó imák mellett a könyvben a szentmisék liturgiájába, a bűnbánat lényegébe és az egyházi év nagyobb ünnepeibe való rövid bevezetést olvashatnak a gyermekek - tájékoztatta az érdeklődőket a kiadó portálja.

A Kálvin Kiadó húsvéti újdonságai között szerepel a Jézus példázatai a magyar festészetben című kötet, amelyben Lőrincz Zoltán művészettörténész rövid műelemzésekkel mutatja be, hogy a klasszikus és kortárs alkotók mely műveikkel illusztrálják a Szentírás üzenetét. A református könyvkiadó honlapja szerint ebben a kötetben "Jézus példabeszédeinek képzőművészeti megjelenítésein keresztül" az olvasók ezeket a példázatokat jobban megérthetik.
A Luther Kiadó újdonságai között szerepel a Növekedés című kiadvány, amelyben az egyházközségek közösségi életének megújításához kapnak segítséget az érdeklődők az evangélikus gyülekezeti munkaprogramokon keresztül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását