2024. április 27. - Zita

Párton belül szavaznak Gyurcsány programjáról

Országos pártszavazás indul szombaton az MSZP-ben a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által meghirdetett baloldali polgárosodás programjáról - közölte Simon Gábor, az MSZP választmányának elnöke pénteken az MTI-vel.
2008. március 14. péntek 17:58 - Hírextra
A március 15. és 25. között az MSZP tagjai véleményét kérdezi arról a programról, amely a következő időszakban meghatározza a kormány politikáját - mondta a politikus.

Simon Gábor szerint a szavazással azt akarják elérni, hogy az MSZP tagjai is hozzájáruljanak ennek a politikának a formálásához.

Megjegyezte, hogy a kormányfő által meghirdetett program alapja a munka, a tudás és a tulajdon.
A választmányi elnök szerint a program célja a minőségi oktatás; az, hogy mindenki dolgozhasson, aki tud és akar. A célok közzé sorolta azt, hogy a munkahelyteremtés legyen a meghatározó a kormányzati ciklus második felében, valamint, hogy minél többen juthassanak tulajdonhoz a nemzeti vagyonból.

Simon Gábor közölte: az eredményeket a március 29-i országos pártértekezleten ismertetik. Szavazni az MSZP rendezvényein, vagy elektronikusan, vagy postai úton lehet - fűzte hozzá.
Juhász Ferenc, az MSZP elnökhelyettese az MTI érdeklődésére elmondta: korábban megállapodtak arról, hogy a párt március végi országos értekezlete előtt két elnökségi ülést is tartanak, amelyen a pártszavazást is értékelik. Hozzátette: az első, ezzel kapcsolatos elnökségi ülés jövő csütörtökön lesz, vidéken. Kérdésre válaszolva hozzátette: az országos elnökség ülésén a népszavazás értékelése is szóba kerül.

Az MSZP választmánya február 23-án országos véleménynyilvánító pártszavazást rendelt el a baloldali polgárosodással kapcsolatos négy kérdésben.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az MSZP elnöke akkor elmondta: támogatást vár a pártszavazástól. Azt várja, hogy a március végi pártértekezletet megelőző, az elmúlt másfél évet értékelő vitáknak növekedjen a tétjük, s hogy minden párttag érezze: állást kell foglalnia, fontos a véleménye.

A párttagoknak az alábbi kérdésekről kell véleményt nyilvánítaniuk: egyetért-e azzal, hogy az új magyar polgárosodás támogatása érdekében a munkahelyteremtés legyen meghatározó cél a kormányzati ciklus második felében.

Egyetért-e azzal, hogy több jusson az iskoláknak, a több tudás és magasabb színvonal elérhetővé váljon minden gyermek és fiatal számára, illetve hogy célzott programokkal segítsük elő, a hátrányos helyzetű térségekben a segélyek mellett munkájuk legyen az embereknek.
Egyetért-e azzal, hogy ösztönözzük, minél több honfitársunk juthasson kedvezményes formában saját tulajdonrészhez a nemzet vagyonából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását