2024. április 26. - Ervin

A plasztikmellűek tiltakoznak Horváth Ágnes ellen

A Plasztikázott Nők Társasága (www.impli.hu) nyílt levélben fordul Horváth Ágnes egészségügyi miniszterhez, miután a szervezett tudomására jutott, hogy 2008. januárjától Magyarországon is kötelezővé válhat a mellimplantátumok utólagos ellenőrzése egy
2007. november 22. csütörtök 13:56 - Hírextra
A Plasztikázott Nők Társasága tiltakozik az eljárás kötelezővé tétele ellen, mivel azt megalázónak, diszkriminatívnak tartja. Ezen felül a vizsgálat olyan anyagi terhet ró a mellplasztikán már átesett
nőkre, melyet sok esetben nem tudnak viselni, ráadásul az egészségügyért felelős politikusok sem mutatnak hajlandóságot a kérdés megvitatására.

További problémát jelent, hogy a tervek szerint a vizsgálatot nem szakorvosokra, hanem különböző minőségellenőrző cégekre bíznák. Az egészségpolitika elhamarkodott döntési mechanizmusának
jó példája, hogy az egyik cég (Vincotte) honlapján már fent is van egy, a témával foglalkozó dokumentum. (http://vincotte.hu/news).

Ugyanakkor felháborítónak tartjuk, hogy az inkriminált vállalat ügyvezetője, Hujber Dénes úr a Danubius Rádiónak nyilatkozva cáfolta állításainkat.

A Plasztikázott Nők Társasága nyílt levelében szólítja fel Horváth Ágnest és az érintett cégeket, hogy valljanak színt: tervezik-e az implantátumok kötelező vizsgálatának bevezetését?

A Plasztikázott Nők Társasága aggályosnak tartja, hogy miközben Nyugat-Európában önkéntes jellegűek a hasonló vizsgálatok, Magyarországon nincs választási lehetőség. A nők alapvető
személyiségi jogai sérülnének azzal, hogyha minőségellenőrök döntenének melleik feszességéről. Ha nem foglalkoznak érdemben az üggyel, úgy a Plasztikázott Nők Társasága az utcai demonstrációtól sem riad vissza.

Nyílt levelünket megtalálja a www.impli.hu weboldalon.

Köszönjük segítségét, amennyiben további információkra van szüksége, várjuk kérdéseit.

Plasztikázott Nők Társasága
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

gonosz maci
2007. november 23. 10:42
Ez egy marhaság; aki vesz egy autót, az sem tiltakozik az évenkénti kötelező szervíz ellen.
Ha egyszer valkinek van pénze inplantálni, legyen pénze az ellenőrzésre is.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását