2024. április 16. - Csongor

Erős Európát akar Dobrev

Az erős Európa megvédését nevezte az európai parlamenti választások legfontosabb céljának a Demokratikus Koalíció listavezetője kedden Debrecenben.
2019. április 9. kedd 20:42 - HírExtra
 

Dobrev Klára pártja Európa, maradunk! címmel indított kampányában azt mondta, "Európa nincs válságban, de tovább kell fejleszteni, hogy mindenki érezze, Európához tartozik".

Az erős, szociális Európa megteremtésnek lépései közül az európai családi pótlék bevezetését, az európai minimálbér-programot, az európai minimálnyugdíj-biztosítását, illetve a minden európai polgárnak járó európai egészségügyi minimumot emelte ki a politikus.

"Itt az ideje, hogy arra költsük a pénzt, ami a legfontosabb, az emberekre" - jelentette ki.

Dobrev Klára "ezeréves álomnak" nevezte az Európához tartozást, amit szerinte most "saját kormányunk vezetője húz vissza". Azt mondta, Orbán Viktornak "minimális befolyása nincs Európában", ezért kell "sok olyan EP-képviselőt választani, aki képes megvédeni saját polgárait is".
"Orbán Viktor retteg az erős Európától, hatalma addig tart, amíg saját kezében tudja tartani" - mondta a szerinte a kormányt kiszolgáló sajtóra, ügyészségre és bíróságokra utalva.

Dobrev Klára közölte: az ő álma az európai egyesült államok, amelyben "minden nemzet az, ami", de vannak dolgok, amit együtt tudnak megoldani.

"Az európai egyesült államok erősebb, gazdagabb Magyarországot eredményez" - tette hozzá a DK listavezetője.

"Nincs az Európai Unión kívül élet, a mi jövőnk összeforrt Európa sorsával" - ismertette pártja álláspontját Dobrev Klára, majd megjegyezte: Magyarország erejének egyik biztosítéka, hogy egyenlő rangú tagja lesz a közös Európának.

Ugyanakkor figyelmeztetett, az országnak nem lesz jövője, ha a fiatalok elmennek és nem jönnek vissza.

"Nem lehet olyan országban élni, amelynek a jövője elmegy" - mondta a DK listavezetője.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, európai parlamenti képviselője a fórumon az Egyesült Királyság kilépésével (Brexittel) kapcsolatos huzavonára is utalva azt mondta, "Európa útja az egység felé vezet és nem a kilépés irányába".

A politikus szerint nincsenek bevándorláspárti és bevándorlásellenes pártok, csak Európa-ellenes és Európa-párti erők, amelyek Európa építői.

Utóbbiak győzelme érdekében "ott kell lenni a fülkékben a szavazáson" - mondta az ellenzéki politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását