2024. április 29. - Péter

Javaslat az új programról

Kormánypárti képviselők szavazataival általános vitára alkalmasnak találta a parlament alkotmányügyi bizottsága hétfői ülésén azt az országgyűlési határozati javaslatot, amely szerint a kormánynak április 30-ig ki kell dolgoznia az új tulajdonosi program
2008. március 10. hétfő 15:31 - Hírextra

A határozati javaslat szerint az Országgyűlés felkéri a kormányt, hogy az állami tulajdon egyes elemeinek magántulajdonba adásáról szóló program kidolgozása során biztosítsa, abban a lehető legszélesebb kör vehessen részt, egységes elvek szerint, egyforma eséllyel.

Az új tulajdonosi program megvalósulása során biztosítani kell a tulajdonszerzés teljes átláthatóságát és a közvagyonnal való felelős gazdálkodás követelményét. A program célja továbbá, hogy "a felelős tulajdonlás élményét minél többen tapasztalhassák meg".

A határozati javaslat indoklása szerint "egy ország sikere csakis polgárainak egyéni tehetségén, tudásán és teljesítményén alapul. Az állam kötelessége és alapvető érdeke ezért, nem csak sürgetni a polgárrá válást, hanem partnerként támogatni, segíteni is. (...) A polgári felemelkedés egyik legfontosabb feltétele (...) a saját tulajdonhoz jutás támogatása. Az Új Tulajdonosi Program célja esélyt nyújtani mindenkinek, hogy tulajdonossá váljon".

A kormány szándéka, hogy "minden honfitársunknak jusson egy rész a nemzeti tulajdont jelentő legfontosabb vállalatokból, és ezzel megadjuk a személyes szabadság és a gyarapodás lehetőségét mindenkinek" - tartalmazza az új tulajdonosi programról szóló országgyűlési határozati javaslat indoklása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását