2024. április 29. - Péter

Orbán visszaveszi a demokráciát

Megpróbáljuk tizennyolc évvel a rendszerváltás után visszavenni a demokráciát, "mármint az emberek megpróbálják visszavenni a demokráciát", ez is a népszavazás tétje - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az észak-magyarországi régióban fogható MR6 Régió
2008. március 1. szombat 12:06 - Hírextra
Arra a kérdésre, hogy a Medián közvélemény-kutatási adatai szerint valamelyest csökkent a népszavazási kedv, de a megkérdezettek kétharmada mindhárom - a vizitdíjra, a kórházi napidíjra és a tandíjra - vonatkozó kérdésben igennel szavazna március 9-én, a Fidesz elnöke azt mondta, hogy "a ma reggeli mérések meg növekedést mutatnak".

Úgy fogalmazott: a magyar társadalom "annyira dühös, mérges, kiábrándult és szociális nyavalyáktól gyötört, hogy a józan politikai döntések előrejelzése szinte megszűnt Magyarországon".
A miniszterelnök személye nem lényegtelen kérdés, de a magyar jövő szempontjából nem is a legfontosabb, az a kérdés, mi a politika, a magyar politika pedig ma hazugságra épül - válaszolta egy kérdésre Orbán Viktor.

Mint mondta, a "miniszterelnök személye is érdekes, de a legfontosabb, hogy a hazugság politikájának vessünk véget", változtassuk meg, reformáljuk meg a magyar demokráciát is.
A Magyar Gallup Intézet felmérésének a cég internes honlapján pénteken este közzétett adatai alapján a referendum minden valószínűség szerint érvényes lesz, és mindhárom kérdésben az igenek döntő győzelmét hozza majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását