2024. május 11. - Ferenc

Percről percre a választásról - halál, baleset, részvételi rekord...

Április elsejétől nem kell fizetni vizitdíjat és kórházi napidíjat, és nem vezetik be szeptember 1-jétől a tandíjat - az erről szóló törvényjavaslatot a kormány és az ellenzéki pártok hétfőn egyaránt benyújtják, miután a vasárnapi népszavazás eredményes v
2008. március 9. vasárnap 18:50 - Hírextra


19:01 -
A vasárnapi népszavazás urnazárásának időpontjára mintegy másfélszáz, árpádsávos zászlót lobogtató ember gyűlt össze a Vértanúk terén, hogy a népszavazási eredményektől függetlenül is a miniszterelnök és kormánya azonnali távozását követelje; a Parlament környékén hatalmas a rendőri készültség - jelentik az MTI helyszínen tartózkodó tudósítói. A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 által szervezett demonstrációra folyamatosan érkeznek a tüntetők, a Vértanúk terén jelenlévők között főként fiatalok vannak. A mellékutcákban védőfelszerelést, rohamsisakot viselő rendőrök sétálnak és folyamatosan igazoltatják, illetve motozzák a tér közelébe érkezőket.

18:35 -
A kampánycsend megsértésével kapcsolatban öt beadvány érkezett vasárnap a Hajdú-Bihar Megyei Területi Választási Bizottsághoz (TVB) - erősítette meg az MTI információját Szilágyi József, a TVB elnöke. Mindegyik kifogás Debrecenből érkezett: a bejelentők szerint telefonos kampányolással, valamint szórólapok postaládába helyezésével sértették meg a kampánycsendet a cívis városban.

18:16 - Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnap kora este a fővárosban leadta a szavazatát. Gyurcsány Ferenc a feleségével nem sokkal hat óra után érkezett a II. kerületi, Áldás utcai általános iskolába. A miniszterelnököt több újságíró várta az iskolában, de Gyurcsány Ferenc közölte: csak este hét óra után nyilatkozik a témában.

18:01 -
A választásra jogosultak 46,34 százaléka, 3.721.830 ember járult az urnákhoz a vasárnapi népszavazáson 17.30 óráig az Országos Választási Iroda (OVI) adatai szerint. A részvételi arány 17.30 órakor Vas megyében volt a legmagasabb, 50,09 százalék, ami 106.739 szavazót jelent. A legalacsonyabb részvételi arány Komárom-Esztergom megyében volt, 42,50 százalék, ebben a megyében 106.814-en voksoltak.

17:10 -
Tizenhét beadvány érkezett az Országos Választási Irodához (OVI) vasárnap délután öt óráig; ezek közül tizenhárom kampánycsendsértéssel összefüggésben - közölte az iroda vezetője az MTI-vel.

16:25 -
Harminc-ötven percet is várakoznia kell annak, aki a debreceni 20. számú szavazókörben akarja leadni a voksát, mert ezt a kört jelölték ki azok számára, akik nem lakóhelyükön, hanem Debrecenben akarnak szavazni - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

15:31 -
A választásra jogosultak 35,71 százaléka, 2.866.860 ember járult az urnákhoz a vasárnapi népszavazáson 15 óráig az Országos Választási Iroda (OVI) adatai szerint.

13:30 -
A választásra jogosultak 26,92 százaléka, 2.159.891 ember járult az urnákhoz a vasárnapi népszavazáson 13 óráig az Országos Választási Iroda (OVI) adatai szerint.

13:16 -
Vasárnap a déli órákig több vezető politikus is leadta szavazatát. Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke vasárnap délelőtt a pécsi Köztársaság téri általános iskolában kialakított szavazókörben voksolt. Sólyom László köztársasági elnök délben szavazott a fővárosban, a XII.kerületi, Zugligeti Általános Iskolában. Az államfő egyedül voksolt, felesége - a köztársasági elnöki hivatal tájékoztatása szerint - később szavaz. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke feleségével és legnagyobb gyermekével nem sokkal fél egy előtt a XII. kerületi, Zugligeti úti Általános Iskolában élt szavazati jogával.

11:36 .
A választásra jogosultak 18,69 százaléka, 1.498.901 ember járult az urnákhoz a vasárnapi népszavazáson reggel 11 óráig az Országos Választási Iroda (OVI) adatai szerint.

11:17 -
Szándékosan elrontotta, keresztben áthúzta szavazólapjait, majd petíciót nyújtott át a helyi választási bizottságnak, és kamerázott a szavazóhelyiségben egy férfi Celldömölkön - tájékoztatta az MTI-t vasárnap Baranyai Attiláné jegyző, a helyi választási iroda vezetője.

10:29 -
Rosszullét miatt felfüggesztették a szavazást húsz percre egy fővárosi szavazókörben vasárnap reggel - közölte honlapján az Országos Választási Iroda.

09:35 -
A választásra jogosultak 7,66 százaléka, 614.312 ember járult az urnákhoz a vasárnapi népszavazáson reggel 9 óráig az Országos Választási Iroda (OVI) adatai szerint.

08:56 -
Egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei szavazókörben betörést észleltek, Baranyában pedig egy szavazatszámláló lett rosszul, a voksolás azonban mindkét helyen megkezdődhetett vasárnap reggel - közölte internetes honlapján az Országos Választási Iroda.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását