2024. április 29. - Péter

Ötven percet kell várniuk szavazás előtt

Harminc-ötven percet is várakoznia kell annak, aki a debreceni 20. számú szavazókörben akarja leadni a voksát, mert ezt a kört jelölték ki azok számára, akik nem lakóhelyükön, hanem Debrecenben akarnak szavazni - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója
2008. március 9. vasárnap 16:26 - Hírextra

Egész nap szinte folyamatos volt a sorban állás szavazókörben, vasárnap délután, az MTI tudósítójának ottjártakor is több mint félszázan várakoztak a folyosón.

Sokan méltatlankodtak a szokatlanul hosszú várakozási idő miatt.

Vasas Lászlóné hajdú-bihari főjegyző, a területi választási iroda vezetője az MTI-nek elmondta: Debrecenben a 20. számú választókörzetet jelölték ki azok számára, akik bár az ország más részén élnek, de előzetesen bejelentették, hogy a cívis városban kívánnak szavazni.

A főjegyző tájékoztatása szerint 1215 állampolgár jelezte hogy, hogy nem lakóhelyén, hanem Hajdú-Bihar megyében szeretne szavazni, többségük Debrecenben, illetve Hajdúszoboszlón adja le voksát.
A plusz szavazók miatt a helyi bizottság létszámát nem lehetett megemelni, viszont minden nem helyi lakót a voksolás előtt kell felvenni a névjegyzékbe, s ez okozza a sorban állást - tette hozzá Vasas Lászlóné.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását