2024. május 5. - Györgyi

Horn a költségekről kérdezte Deutsch-Fürt

A Fidesz népszavazási kampányának költségeiről kérdezte nyílt levélben Deutsch-Für Tamást, a Fidesz elnökének kabinetfőnökét Horn Gábor; a levelet az MTI-hez is eljuttatták szerdán. Horn Gábor arra kíváncsi, mennyit költ a kampányra a Fidesz, hiszen Szijj
2008. március 6. csütörtök 07:23 - Hírextra

"Az SZDSZ körülbelül 80 millió forintot költ a kampányra - és Önök?" - teszi fel a kérdést a liberális politikus.

Az ügyvivő arról írt, hogy 2006-ban Tarlós István kampányfőnökének, Pesty Lászlónak a cége, a Rinocérosz kft. hazugságokkal hívta fel a szavazókat, magát közvéleménykutatónak mondva. "Most a Tárki nevével éltek vissza, újabb piszkos telefonhívások útján terjesztve a Fidesz kampányhazugságait" - jegyezte meg Horn Gábor.

"A Rinocérosz arcán vastag a bőr, elbírja ezt is. De végre egyenes választ várunk: van bármi köze a Fidesznek az újra elindult, hazug telefonhívásokhoz?" - tette fel a kérdést a kampányfőnök.
Úgy vélte, a legutóbbi országgyűlési választásokon egy fokkal tisztességesebbek voltak, "akkor legalább saját hangjukon terjesztették a hazugságaikat". Hozzátette: ha igazuk lett volna, ma háromszázezer forintba kerülne egy mandulaműtét.

"Önök most munkaidőben, munkahelyeken kampányolnak, Orbán Viktor szeánszaira kötelezően kirendelik a dolgozókat és újra elindultak a piszkos telefonok. Ahelyett, hogy elszámolnának kampánykiadásaikról, inkább csekkeket küldözgetnek az embereknek, hogy fizessenek még pénzt a Fidesznek" - közölte a liberális politikus.

Horn Gábor szerint a Fidesz ezzel nem kevesebbet kér, mint hogy ne fizessünk a háziorvosnak vizitdíjat, a kórházaknak napidíjat, és az egyetemeknek tandíjat - de küldjünk pénzt annak a Fidesznek, amelyik még sosem számolt el a pénzzel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását