2024. április 29. - Péter

Elnökből igazgató lett

A Magyar Televízió (MTV) Stratégiatervezési és Kommunikációs Igazgatóságát irányítja a jövőben Rudi Zoltán - tájékoztatta az intézmény szerdán, nem egészen egy nappal az elnök mandátumának lejárta után közleményben az MTI-t. "Igazgatóból lett a Magyar Tel
2008. március 6. csütörtök 07:27 - Hírextra

Rudi Zoltánt új tisztségére a hétfőn alelnöknek általa kinevezett Medveczky Balázs kérte fel; "az alelnök szerint az MTV alapvető érdeke, hogy Rudi Zoltán a közszolgálati televíziózásban szerzett 20 éves tudását és gyakorlatát, felsővezetői, köztük 4 éves elnöki tapasztalatát, és az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségében betöltött igazgatósági tagságát hasznosítsa a Magyar Televízió érdekében" - áll a közleményben.

A tájékoztatás szerint a stratégiatervezési és kommunikációs igazgatóság az MTV szervezeti és működési szabályzatának módosításáról szóló elnöki döntéssel, március 1-én jött létre; alapfeladata, hogy kidolgozza a közszolgálati médiavállalat fejlesztési terveit, továbbá az összehangolt intézményi és üzleti kommunikációs stratégiát.

Ugyancsak az új igazgatóság tevékenységi körébe tartozik az MTV nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése, köztük az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) júliusi budapesti közgyűlésének megszervezése

A közlemény szerint Rudi Zoltán kedden "átadta Medveczky Balázsnak azokat az állapotjelentéseket, amelyeket az MTV igazgatói és főszerkesztői készítettek a zökkenőmentes átadás-átvételhez".
Az MTV-t felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének kedd esti ülése után számolt be az MTI arról, hogy új poszt jött létre a köztévében; testületi tagok akkor még csak eshetőségként vetették fel, hogy az egyetlen alelnök a tisztéből épp távozó addigi felettesét ülteti a pozícióba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását