2024. április 19. - Emma

Fidesz: Demszky tegyen rendet!

A Fidesz fővárosi képviselőcsoportja felszólítja Demszky Gábort, hogy "haladéktalanul állítsa meg azt az ámokfutást", amit helyettese a BKV-nál a tömegközlekedés átszervezésével kapcsolatban véghezvisz, tegyen rendet a cégnél, terelje szabályos keretek kö
2008. március 6. csütörtök 07:21 - Hírextra

A Wintermantel Zsolt által jegyzett dokumentum szerint nem halogatható tovább az utóbbi hetekben kipattant ügyek tisztázása, a következmények levonása és a felelősök megnevezése. A városüzemeltetési bizottság alelnökeként is tevékenykedő politikus példaként említi a BKV használtbusz-beszerzési tenderét, a milliárdos tanácsadói szerződéseket, a személyi összefonódásokat, és a cég paraméterkönyvét, menetrendjét.

A Fidesz-frakció felszólítja Demszky Gábort: a Fővárosi Közgyűlés határozatának betartása érdekében utasítsa városüzemeltetési helyettesét - Hagyó Miklóst (MSZP)- arra, hogy a jövő hétfői közgyűlésre terjessze elő a használtbusz-beszerzést vizsgáló BKV felügyelőbizottsági jelentést.

A Fidesz a demokrácia megcsúfolásának tartja, hogy a tisztségviselők semmibe véve a testületi döntéseket, nem hajtják végre a közgyűlés, vagy a szakbizottság határozatát. Emlékeztetett a városüzemeltetési bizottság azon decemberi döntésére, miszerint a civilekkel és a szakmai szervezetekkel akkor kezdődhet meg a paraméterkönyv második körös egyeztetése, ha előbb megtárgyalja azt a testület. Így ugyanis csak szakmailag átgondolt és várospolitikailag vállalható tervezet kerülne a nyilvánosság elé. A bizottság határozatával ellentétesen a BKV közzétette a paraméterkönyv-tervezetét, megkezdte a második körös egyeztetést, a javaslat azonban még mindig nem jutott el hivatalos formában a testület elé.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását