2024. április 24. - György

Egyre nagyobb bajban van a Fidesz

Egyre nagyobb bajban van a Fidesz: maga is bizonytalan a népszavazás kimenetelét illetően, ezért rágalmaz, vagdalkozik, fut az igazság elől - mondta Kökény Mihály csütörtökön sajtótájékoztatón Debrecenben.
2008. március 6. csütörtök 22:28 - Hírextra

Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke felidézte a 2004. december 5-ei, a kórházprivatizáció megakadályozására is tartott népszavazást, megjegyezve: akkor is másról szólt a referendum, mert senki nem akarta eladni kórházakat.

Kökény Mihály szerint a Fidesz akkori hisztérikus hazugságkampánya nem vezetett eredményre, s nagy valószínűséggel most sem jár sikerrel.

A szocialista politikus hozzátette: a vita már rég nem a kórházi napidíjról, a vizitdíjról és a tandíjról folyik, hanem "a reformpolitikát akarják lejáratni, az idő kerekét visszafordítani, s a nyílt hatalmi ambícióról".

Furcsa napnak nevezte Kökény Mihály március 9-ét, amikor "5 milliárdos költséggel arról döntünk, kivonjunk-e 50 milliárdot az egészségügyből és a felsőoktatásból".

Olyan összeg ez, amivel az intézmények kalkulálnak, ugyanis nem a költségvetést illeti, hanem a háziorvosokat, a kórházakat, a felsőoktatási intézményeket - tette hozzá.

Kökény Mihály szerint "a drága, felkészült közszolgáltatás racionális igénybevételéről szól a 300 forint".

Erről kellene a politikai küzdőtéren értelmesen beszélni, ezért mondanak a szocialisták három nemet a népszavazáson, s ezt tanácsolják másoknak is - jegyezte meg.

Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának elnöke debreceni sajtótájékoztatóján kitért az egri kórház tőkebevonásával kapcsolatos döntés "bohózatba illő, de sajnálatos" körülményeire.
Ennek kapcsán elszomorítónak nevezte, hogy míg a Fidesz korábban támogatta a tőkebevonást az egészségügybe, most minden tekintetben ellene van.

Az ellenzéki párt magatartásával egyrészt megrendíti a befektetői bizalmat, másrészt az önkormányzatok önállóságát is kétségbe vonja - mondta Kökény Mihály.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását