2024. május 20. - Bernát, Felícia

Karácsonyra kész az utasnyilvántartási rendszer magyar fordítása

Karácsonyig elkészül az amerikai elektronikus utasnyilvántartási rendszer (ESTA) magyar fordítása, így még könnyebben utazhatnak a magyarok az Egyesült Államokba - mondta April H. Foley amerikai nagykövet csütörtökön Budapesten. A diplomáciai vezető arról
2008. december 11. csütörtök 12:21 - Hírextra
A magyarok egy hónapja utazhatnak vízummentesen az Egyesült Államokba. Az új rendszer működik, eddig körülbelül 1500 magyar állampolgár jutott el Amerikába az ESTA használatával - mondta April H. Foley. A nagykövet az MTI kérdésére azt is hozzátette, hogy a rendszer magyar fordítása karácsonyig elkészül, az eredeti tervek szerint december 16-a lesz ez az időpont.

A diplomáciai képviselő arról is beszélt, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet ellenére az amerikai cégek változatlanul érdeklődnek Magyarország iránt, további befektetésekre lehet számítani - mondta a nagykövet.

April H. Foley megerősítette, hogy az első C17-es amerikai szállítógép 2009 májusában érkezhet meg a pápai légibázisra, a következő két gép nyáron követheti.A misszióvezető elmondta, hogy az amerikai adminisztráció változásával párhuzamosan elhagyja a budapesti nagyköveti posztot. Az új nagykövet kiválasztása hosszú folyamat, megérkezéséig hónapok is eltelhetnek.

A kormányváltás azonban nem fogja befolyásolni a kétoldalú kapcsolatokat - tette hozzá.
A nagykövet azt mondta, egyelőre nem tudja, mit csinál majd megbízatása lejárta után. Az biztos, hogy visszaköltözik az Egyesült Államokba, de a magyarországi kapcsolatait a jövőben is fenn szeretné tartani.

Kérdésre válaszolva a nagykövet azt is elárulta, hogy a magyar ételek közül a Gundel-palacsinta és a libamáj a kedvence, a magyar borok mellett.April H. Foley 2006. augusztus 10-én érkezett Magyarországra és egy hét múlva adta át megbízólevelét Sólyom László köztársasági elnöknek.

Nagykövetsége előtt az amerikai Export-Import Bank első számú alelnöke, korábban a bank igazgatótanácsának tagja volt. Tizenhét évig a PepsiCo felsővezetőjeként működött olyan területeken, mint a stratégiai tervezés, pénzügyi menedzsment, valamint a vállalatfelvásárlás és -összevonás. Ezt megelőzően a Pfizernél és a Reader,s Digestnél dolgozott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását