2024. április 29. - Péter

Lemondott a Egészségügyi Minisztérium államtitkára

Lemondott Kovács Attila, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára - tudatta a szaktárca közleményben hétfőn az MTI-vel. A politikus négy hónapig volt hivatalban.
2007. szeptember 10. hétfő 18:39 - Hírextra

 A közlemény szerint az államtitkár azért vált meg posztjától, hogy visszatérhessen szakmájához és orvosként folytathassa munkáját.

A szaktárca "nagyra tartja Kovács Attila államtitkári tevékenységét, amellyel hozzájárult a járóbeteg-szakellátás finanszírozásának javításához, valamint a kórházi struktúra-átalakítás tapasztalatainak felméréséhez, így az E-Alap többletének szakmai elosztásához" - olvasható a dokumentumban.

Kovács Attilát Sólyom László köztársasági elnök május 7-én nevezte ki az Egészségügyi Minisztérium államtitkárává, így mindössze négy hónapig töltötte be ezt a posztot.

Kovács Attila, a budaörsi Egészségügyi Központ igazgatói székéből lett a szaktárca államtitkára. Kovács Attila 1980-ban a Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvosi karán szerzett diplomát. 1984-ben szülészet-nőgyógyászatból szakvizsgázott, 1990-ben ultrahang jártassági vizsgát tett. Az egyetem elvégzése után, a Mosonmagyaróváron szülész-nőgyógyászként kezdett dolgozni.

1986-tól Pilisvörösváron volt szakorvos. 1987-től a budaörsi Egészségügyi Központban dolgozik nőgyógyász szakorvosként. 1991-től igazgató-főorvosi, 2001-től főigazgató főorvosi feladatot látott el, és a központot működtető Europ-Med Kft. ügyvezetője is volt. Megalakulása óta tagja a Magyar Orvosi Kamarának, és a Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaságnak, tagja a Szabad Demokraták Szövetségének.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását