2024. április 18. - Andrea, Ilma

Közpénzen kampányol a Fidesz?

Közpénzen kampányol a fideszes "új többség" a Fejér Megyei Közgyűlésben - jelentette ki újságíróknak csütörtökön a közgyűlés szocialista képviselőcsoportjának vezetője.
2008. március 6. csütörtök 22:48 - Hírextra

Horváth András úgy fogalmazott, hogy a közgyűlési teremben, "közpénzen folyó, a három igen melletti kampány-nagygyűlés zajlik", amelyre levelekben és újsághirdetésekben szervezték a résztvevőket.
A közgyűlés által politikai vitanapként meghirdetett eseményt megelőzően, ülést tartott volna a megyei közgyűlés, az azonban határozatképtelenség miatt elmaradt, mivel arra nem érkeztek meg a fideszes képviselők, majd megkezdődött a fórum - közölte.

A szocialista frakció vezetője - aki az MSZP Fejér Megyei Szövetségének elnöki tisztét is betölti - rámutatott: a közpénzen való kampányolásra másutt is volt példa.

Gárdonynak az adófizetők pénzén kiadott hivatalos lapja ezen a héten, a közügyek rovatában, a város fideszes polgármestere és Schmitt Pál az igennel való voksolás mellett buzdít - mondta Horváth András.

A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke lehetőséget kívánt teremteni a megyei önkormányzatot alkotó pártok, politikai szervezetek részére, hogy az ügydöntő népszavazás előtt ismertessék, kifejtsék álláspontjukat a kérdésekről - reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra közleményben a közgyűlés elnöki kabinetje.

Az abban leírtak szerint a politikai vitanapra meghívást kapott valamennyi parlamenti képviselő, s azon valamennyi "megyei politikai erőnek azonos feltételrendszere lett volna véleménye kifejtésére."
"A megyei közgyűlés elnöke őszintén sajnálja, hogy a tájékoztatási lehetőséggel nem éltek a Fejér Megyei Közgyűlés szocialista frakciójának tagjai és az MSZP megyei országgyűlési képviselői és kísérletet sem tettek arra, hogy ismertessék érveiket, véleményüket" - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását