2024. április 16. - Csongor

Bajnokok Ligája - Kikapott a Real

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörét még túlélte ugyan, ám akárcsak korábban, az egyenes kieséses rendszerű folytatásban, most, sorrendben negyedszerre sem tudott bejutni a legjobb nyolc közé a Real Madrid, amely kiesésével a szerda esti visszavágók l
2008. március 6. csütörtök 12:18 - Hírextra
A története során kilenc európai kupaelsőséget begyűjtő spanyol királyi gárda vesztét az AS Roma okozta, amely az itáliai első meccset "kopírozva", a Santiago Bernabéu stadionban is 2-1-re nyert, s lépett tovább ez által a BL negyeddöntőjébe, míg a madridiak számára ismét csak annak elemzése marad: miért képtelenek huzamos ideje a dicső múltat idéző sikerre.

A nézők számára nem igazán szórakoztató, a találkozó java részében a Real részéről csak ideges erőlködést, a vendégek oldaláról pedig racionális rombolófocit hozó összecsapás a rómaiak vezetőedzőjének, Luciano Spallettinek persze érthető módon tetszett:

"Nehéz meccsre számítottam, de csapatom hozta magát és tökéletesen megfelelt a feladatnak. Olykor szenvedtünk ugyan, de rászolgáltunk a továbbjutásra, amelynek élményét külön gazdagítja, hogy azt ráadásul a Madrid otthonában értük el" - mondta.

"Nem tudtunk ugyanolyan varázslatosan játszani, mint ahogyan arra máskor képesek voltunk. Rettentően csalódott mindenki, hiszen egyik nagy célunknak, a BL-győzelemről szőtt álmunknak vége, továbbjutás helyett kiestünk" - kesergett a Real csapatkapitánya, Raúl, aki Róma után odahaza is betalált, miáltal már 61 góllal vezeti a BL/BEK örökranglistáját, ám ez most aligha jelent vigaszt számára.

"A Roma rendkívül jól védekezett, nem tudtuk áttörni a hátsó alakzatukat, s miután nem sikerült gólt szereznünk, egyre zűrzavarosabbá vált a helyzet, aminek következmény volt a mérkőzés hajrájában az én kiállításom. Hogy mi történt velem, arra nem tudok magyarázattal szolgálni" - nyilatkozta az egyik fő "vereségfelelős", a második sárga lapját is begyűjtő brazil születésű portugál Pepe, akit jó húsz perccel a lefújás előtt küldött le a pályáról a játékvezető.

Az Arsenal és a Manchester United után harmadik angol csapatként a Chelsea is biztosította helyét a legjobb nyolc között, s hozzájuk társulhat negyedikként még a Liverpool is, amely kedden, 2-0-ás előny birtokában vendégeskedik Milánóban, az Internazionale együttesénél. A londoni Kékek az idegenbeli 0-0 után érvényesítették a papírformát, s magabiztosan verték 3-0-ra a görög Olimpiakoszt a Stamford Bridge-en.

"Megbecsültük a labdát, türelmesen és ötletesen játszottunk, amikor kellett, akkor pedig kellőképpen gyorsak voltunk" - adta meg a sima győzelem receptjét Avram Grant vezetőedző.
A Porto-Schalke találkozón a 0-1-es hátrányt a hajrában ledolgozó hazaiak a hosszabbítást kicsikarták ugyan, ám csak csatát nyertek ezzel, háborút nem, mivel a büntetőpárbajban a németek bizonyultak jobbnak. A gelsenkircheniek diadalukkal a 2004-es BL-győztest búcsúztatták el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását