2024. április 20. - Tivadar

Szerdai futballcsemege

A semleges szurkolóknak is igazi futballcsemegét ígér a Real Madrid-Roma Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágó, amelyet szerda este rendeznek a spanyol elitgárda stadionjában, a Santiago Bernabéuban.
2008. március 4. kedd 12:03 - Hírextra
Az esélyeket illetően erősen megoszlanak a vélemények. A Real 2-1-es római veresége után a királyi gárda hívei tántoríthatatlanul hiszik, hogy kedvenceik hazai pályán simán ledolgozzák a minimális hátrányt és bejutnak a legjobb nyolc közé. Az optimizmust erősíti, hogy átmeneti gyengélkedést követően az elmúlt hétvégi bajnokin Huelvában 3-2-re nyertek úgy, hogy a hasizomhúzódásából felépült brazil csatárklasszis, Robinho is pályára lépett, s visszatérését rögtön két góllal ünnepelte meg. Az olaszok elleni BL-csatában is főszerep juthat a higanymozgású, pompásan cselező támadónak, viszont megérezheti a Real a másik "gólvágó", a holland Ruud van Nistelrooy hiányát, legalábbis a madridi hírek arról szólnak, csekély az esélye, hogy hadba vethető lesz.

"Nyerni akarunk a Bajnokok Ligájában is, és le is győzzük a Romát" - ígérte Robinho, akit a játékszervező Guti valóságos dicshimnusszal illetett.

"Robinho rendkívül fontos játékosunk, akire nagy szükség van. Képes meccseket megfordítani góljaival, ő egy fenomén" - nyilatkozta a középpályás a Marca című spanyol sportnapilapnak.
Az AS Romának elkötelezettek ugyanakkor saját csapatukban bíznak, s okkal teszik, hiszen hetek óta kirobbanó formában focizik a fővárosi együttes, amely a hétvégi bajnokin 4-0-ra valósággal lelépte a Parmát. A négyből egyet a játékmester Francesco Totti szerzett, aki amúgy is kellemes emléket őriz a Realról.

"A Bernabéuban, BL-csoportmeccsen az én gólommal győztük le 2002 októberében a Realt, történelmi találat volt, és remélem, képes leszek ugyanezt megismételni most is. A Romának elég, ha úgy játszik, ahogy tud, és ha jól összpontosítunk, továbbjutunk" - mondta az önbizalomhiánnyal egyáltalán nem küszködő olasz kiválóság.

Az AS Roma a Parma elleni 4-0-val nem csupán a saját lelki erőtartalékait növelte meg, hanem egyszersmind közelebb zárkózott a bajnoki tabellán első Internazionaléhoz, amely viszont a 26. fordulóban első vereségét szenvedte el a 2007/08-as szezonban. Az Internek ugyancsak most szerdán lett volna hivatalos jelenése a BL-ben, ám az ő Liverpool elleni nyolcaddöntős párharcának - 0-2-ről induló - visszavágóját csak jövő kedden játsszák le. A halasztás oka: a városi rivális AC Milan a közös stadionban, a San Siróban ezen a kedden vívja BL-mérkőzését az Arsenallal, márpedig az európai szövetség (UEFA) előírásai nem engedik meg, hogy két mérkőzést kevesebb, mint 48 órán belül ugyanazon a pályán bonyolítsanak le.

A szerdai program további két meccse közül a Chelsea-Olimpiakosz találkozó kimenetele nagyon egyértelműnek tűnik: az angol együttes gól nélküli döntetlennel a birtokában fogadja, és alighanem győzi is le a görögöket. Annál nehezebb megítélni, hogy melyik gárda folytathatja a negyeddöntőben a másik párból, miután a Porto csak 1-0-ra veszített a Schalke otthonában. A portugálok hátránya ledolgozható, de megeshet, hogy a németek megőrzik a nehezen kicsikart előnyt és ők kerülnek tovább a legjobb nyolc közé.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását