2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Felragyogott az Arsenal csillaga

Az Arsenal megnyerheti a Bajnokok Ligáját az után, hogy a nyolcaddöntőben kiverte a címvédő AC Milant. A derűlátó véleményt az angol gárda francia vezetőedzője, Arsene Wenger fogalmazta meg azt követően, hogy együttese parádés teljesítménnyel 2-0-ra diada
2008. március 5. szerda 12:45 - Hírextra
A milánói derbi gyakorlatilag a gól nélküli döntetlennel zárult londoni nyitóütközet "másolata" volt, amennyiben ezúttal is a meccset megint végigtámadó Ágyúsok akarata érvényesült, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy most - ráadásul két ízben - be is vették az itáliaiak kapuját.
"Elértük, amit akartunk. Szervezetten, hozzáértéssel, éretten, képességeinknek megfelelően játszottunk, egyszer sem inogtunk meg, miközben elfojtottuk a kezdeményezéseiket, és nem adtunk nekik teret és időt a kibontakozásra" - "szakmázott" a mester, aki a bravúrral új fejezetet is nyitott a két ország klubcsapatainak közös históriájában, amennyiben az Arsenal az első angol együttes, amely képes volt odahaza legyűrni a Milant.

"Nyomás alatt tartották középpályásainkat, nem hagyták, hogy azt játsszuk, amit szerettünk volna, így aztán alig néhány lehetőségünk akadt" - összegzett szomorúan Carlo Ancelotti, a Milan vezetőedzője, aki hozzáfűzte: nem gondolja, hogy a BL-búcsú, és a bajnokságban jelenleg elfoglalt, szerény ötödik helyezés miatt távoznia kellene posztjáról.

"Közösen megyünk tovább, hogy elérjük céljainkat. Egy erős csapattal kerültünk szembe, amely rendkívül bátran futballozott. A vereséggel együtt sem dőlt azonban össze a világ, most már a bajnokságra figyelünk, a cél a negyedik hely."

Amennyire "belefért" az Arsenal sikere a nyolcaddöntős visszavágók lehetséges végkimenetelébe, annyira nevezhető váratlannak a Fenerbahce sevillai diadala és továbbjutása. A török együttes a hazai 3-2-es győzelem után ugyanennyire kapott ki a kedd esti visszavágón, majd a büntetőpárbajt megnyerve - Volkan Demirel három 11-est is hárított - kiejtette a jóval esélyesebbnek ítélt spanyol alakulatot.

"Keserű a szám íze, mert 2-0-ás vezetésünk birtokában simán nyernünk kellett volna" - mondta csalódottan a Sevilla vezetőedzője, Manolo Jimenez.

Annál vidámabban nyilatkozhatott a meccs után Sir Alex Ferguson, a Manchester United mestere, akinek együttese az idegenbeli 1-1-et követően az Old Traffordon győzött 1-0-ra a francia bajnok Olympique Lyon ellen.

"Készen állunk rá, hogy akár angol riválissal szemben folytassuk a legjobb nyolc között, ahol már ott van az Arsenal is, és még csatlakozhat hozzánk - s úgy gondolom, fog is - a Liverpool és a Chelsea is. Vagyis jó eséllyel kaphatunk angol riválist a negyeddöntőben" - nézett már előre Ferguson, aki szerint édesmindegy, ki következik.

"Bárki jöhet, innentől csupa nehéz mérkőzés vár ránk, a nyolc között már csakis jó csapatok vannak. A lényeg, hogy a folytatásban is önmagunkat adjuk" - így az MU szakvezetője, aki külön is dicsérte a kedd este, ez idénybeli 30. mérkőzésén 30. gólját szerző Cristiano Ronaldót.

"Nem ez volt a szezonban a legszebb gólja, de hogy az egyik legfontosabb, az nem kétséges."
A Manchester United egyszersmind beállította a Juventus "eurofocis" rekordját azzal, hogy megszakítás nélkül tizedik hazai meccsét nyerte meg a bajnokok kupasorozatában. Az olasz gárda 1997-ben diadalmaskodott egymás után tíz alkalommal honi pályán.

A keddi BL-program negyedik párjában született a legegyértelműbb siker: az FC Barcelona a skóciai 3-2-es győzelem után odahaza is nyert a Celtic ellen, az 1-0-s diadalnak mégsem örülhetnek felhőtlenül a katalán klub háza táján, mivel súlyos sérülést szenvedett és hetekre kidőlt az egyik meghatározó játékos, az argentin Lionel Messi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását