2024. március 29. - Auguszta

AC Milan: Sic transit gloria mundi?

Az olasz sajtó egységesen úgy ítéli meg, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében bekövetkezett kiesésével véget ért az AC Milan dicsőséges korszaka.
2008. március 5. szerda 14:25 - Hírextra
A szerdai itáliai lapok a San Siróban az Arsenaltól elszenvedett 2-0-ás vereség után ugyancsak egyöntetűen buzdítják "renoválásra, újrakezdésre, újjáalakításra" a milánóiakat, akik az utóbbi fél évtizedben három alkalommal is eljutottak a legrangosabb európai kupasorozat döntőjébe, s 2003-ban és 2007-ben meg is nyerték a BL-t.

A kritikus hangok mindenekelőtt a fiatalítást, a csapat teljes átalakítását szorgalmazzák. A La Repubblica az ebből a szempontból a két legfőbb adatot szembeállítva fontosnak ítélte rögzíteni, hogy míg az Arsenalnál az átlagéletkor 24,5 év, addig a Milannál 30,2, jóllehet nem csupán ez döntött az olasz és az angol csapat párharcában.

"Egy ciklus lezárult: Európa legöregebb csapatát kiejtette a legfiatalabb. Ténylegesen a Milan nem csupán a korosztályos csatát bukta el, nemcsak saját gyengeségei következtében kapott ki, hanem azért, mert mindkét mérkőzésen az Arsenal uralta a meccset" - írta a római lap.
A La Gazzetta dello Sport címlapján harsogja világgá, hogy "Milan The End", külön is nyomatékosítva a lap álláspontját, amely szerint "véget ért egy legenda". A szaklap tanácsot is ad a kilábalásra, a szerződtetendők közt említve a Chelsea elefántcsontparti csatárát, Didier Drogbát, s két talján védőjátékost, az FC Barcelonában focizó Gianluca Zambrottát és a Real Madridot erősítő Fabio Cannavarót.

A Corriere dello Sport a csapat újjáépítésének első lépéseként az idősek elküldése mellett azt javasolja, hogy az új együttest a szerződését éppen a napokban 2013-ig meghosszabbító brazil Kakára és az ifjúságot jelenleg egyedül képviselő argentin tinédzserre, Patóra alapozzák.
A milánói Corriere della Sera megemlíti, hogy a 39 éves Paolo Maldini, aki már korábban bejelentette, hogy az idény végén visszavonul, kedd este utolsó Bajnokok Ligája-mérkőzését játszotta. Ő maga a Milannal ötször volt részese BL-elsőségnek, először még 1989-ben, legutóbb pedig tavaly. Az már csak zárójeles megjegyzésként következik, hogy még így is a veterán balhátvéd volt csapata egyik legjobbja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását